Kategori "Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı" Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Koleksiyonu İçin Listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Arama Konferansının Bir Stratejik Yönetim Aracı Olarak Otel İşletmelerindeki Önemini Belirlemeye Yönelik Karşılaştırmalı Bir Araştırma
(Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dergisi, 2016)İşletmelerin pazardaki yoğun rekabete ayak uydurabilmesi anlamında, yeni yönetim yaklaşımları arasında yer alan “Arama Konferansı”nın işletmelerde bir stratejik yönetim aracı olarak benimsenmesi işletmelerin etkinliğini ... -
İş Güvencesizliği Algısında Sosyo-Demografik Değişkenlerin Etkisi: Otel İşletmelerinde Bir İnceleme
(İş ve İnsan Dergisi, 2020)Günümüzde toplumsal, örgütsel, teknolojik ve politik alanda ortaya çıkan ve çalışma hayatını etkileyen değişiklikler, bazı açılardan çalışanları olumsuz etkileyebilmektedir. Bu olumsuzluklardan biri olan ve bu çalışmada ... -
Kaygı Düzeyi ve Akademik Özyeterlik İnancının Akademik Başarı ile İlişkisi
(Yönetim ve Ekonomi Araştırmaları Dergisi, 2017)Akademik başarının, bireylerin öğrencilik yaşamlarına başlamaları ile birlikte her aşamada elde edebilmek için çaba gösterdikleri en öncelikli hedeflerden biri olduğu söylenebilir. Akademik başarıyı olumlu ya da olumsuz ... -
Turizm ve Coğrafi İşaretleme: Balıkesir Örneği
(Meriç Uluslararası Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Dergisi, 2017)Günümüzde toplumların sosyo - ekonomik gelişme düzeylerine bağlı olarak, tüketicilerin kararlarında fiyattan daha çok ürünlerin kültürel boyutunun ön plana çıktığı yöresel ürünler piyasasının önemi artmaktadır. Buna paralel ...