Güncel Gönderiler: Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu
Toplam kayıt 88, listelenen: 21-40
-
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Orthoborik Asit) İlavesinin Serum Lipid ve Protein Profili Üzerine Etkisi
(2020)Yumurtacı tavuk rasyonlarına Bor ilavesinin serum parametreleri üzerine etkisini tespit etmek amacıyla yürütülen çalışmada, 62 haftalık 288 adet Lohman yumurtacı ticari hibrit tavuklar bazal yem 0 (B0), 50 (B50), 75 (B75) ... -
Assessment of Drought Tolerance Criteria in Winter Bread Wheat under Organic and Conventional Growth Conditions
(Journal of Scientific and Engineering Research, 2020)This study which focused on some drought tolerance criteria such as excised leaf water loss (ELWL), relative water content (RWC), membrane thermal stability (MTS), chlorophyll content (Chl) and ash content (Ash) of the ... -
Gümüşhane Ekolojik Koşullarında Bazı Altı Sıralı Arpa Çeşitlerinin Tane Kalite Özellikleri ve Besin Değerlerinin Belirlenmesi
(2020)Bu araştırma,2012-2013 ve 2013-2014 yetiştirme dönemlerinde 11 farklı altı sıralı arpa çeşidinin (Erginel-90, Meriç, Kıral-97, Çetin-2000, Avcı-2002, Martı, Vamıkhoca-98, Akhisar-98, Lord, Epona ve Olgun) bazı tane kalite ... -
ORGANİK TARIM VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu, 25-27 Eylül, 2013)Organik tarım, bitkisel veya hayvansal üretimi doğanın dengesini bozmadan, uygun ekolojiler seçerek yapay kimyasal girdi kullanmadan sadece kültürel önlemlerle, biyolojik mücadele ve organik girdilerle gerçekleştirilen ... -
Relationships among flag leaf chlorophyll content, agronomical traits, and some physiological traits of winter bread wheat genotypes
(7th International Congress on Pigments in Food. (Book of Abstracts), 18 th–21 th June, Novara, Italy., 2013)In this study, relationships among flag leaf chlorophyll contents of some winter wheat genotypes, agronomical traits, and some physiological characters such as canopy temperature, membrane thermostability, membrane injury, ... -
BAFRA ŞARTLARINDA YETİŞTİRİLEN BAZI ÇELTİK ÇEŞİTLERİNİN ARAZİ UYGUNLUK SINIFLARINA GÖRE VERİM PERFORMANSLARININ BELİRLENMESİ
(Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi, 2013)Bu çalışma, farklı çevrelere (toprak yapılarına) gösterdikleri adaptasyon yeteneklerinin, verim performanslarının ve kalite değerlerinin belirlenmesi amacıyla, 2009 – 2010 yetiştirme periyodunda üç tekerrürlü olarak Samsun ... -
SAMSUN KOŞULLARINDA BAZI ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM UNSURLARININ BELİRLENMESİ
(Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi,, 2013)Bu araştırma 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazisinde 6 arpa çeşidi ile Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada arpa ... -
A research on yield, yield components and some quality criteria in six rowed barley cultivars grown under semi-arid and continental climate conditions of Gumushane
(3rd International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences. 16 th-18 th April 2019 (16-18 Nisan 2019), Trabzon, Turkey., 2019)This study was conducted to determine grain yield and some quality traits of 11 different cultivars of six rowed barley in Şiran ecological conditions between 2012-2013 and 2013-2014 plant growth seasons. Experiments were ... -
Yield Performances of Some Rice Varieties According to Land Suitability Classes
(II. International Plant Breeding Congress and Eucarpia-Oil and Protein Crops Section Conference. (Book of Abstracts), 2015)This study was conducted in order to determine the yield performanses and qualities of 12 rice varieties (Osmancık 97, Neğiş, Aromatik-1, Beşer, 7721, Halilbey, Gönen, Karadeniz, Kızılırmak, Koral, Durağan ve Şumnu) in ... -
Influence of Potassium Application Rates on Growth and Potassium Efficiency of Pepper Genotypes
(8th International Soil Science Congress, 2012-05-15)[Abstract Not Available] -
Farklı Dozlarda Uygulanan Hümik Asit Dozlarının Tritikale Çeşitlerinin Büyümesi Üzerine Etkisi.
(1.Ulusal Bitki Fizyolojisi Sempozyumu, 2015-09-01)[Abstract Not Available] -
Fitoremidasyon ve Ağır Metaller
(XII. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, 2015-09-14)[Abstract Not Available] -
Hümik Asit ve Bitki Gelişimi
(XII. Ulusal Ekoloji ve Çevre Kongresi, 2015-09-14)[Abstract Not Available] -
N and Mg Applied Safflower (carhamus tinctorius) effect of ıncreasıng doses of type germination
(Ecology 2016 Adnan Aldemir Symposium, 2016-05-16)[Abstract Not Available] -
Kimyasal Gübrelerin Tarım Topraklarında Artık Etkileri
(Ekoloji Kongresi/KİLİS 2012, 2012-05-03)Tarımı yönlendiren en önemli faktörlerin başında gübre ve su, yıllardır önceliğini korumuştur. Son yıllarda çevre kirliliği ve ürün kalitesi gözetilmeksizin, verim odaklı üretim planlaması nedeniyle kimyasal gübreler tüm ... -
Türkiye’de Yetiştirilen Farklı Domates Genotiplerinin Çimlenmesi Üzerine Tuz Konsantrasyonlarının Etkileri
(6. Ulusal Bitki Besleme ve Gübre Kongresi, 2013-06-03)[Abstract Not Available] -
Komagataeibacter hansenii GA2016 ile Bakteriyel Selüloz Üretimi ve Karakterizasyonu
(2017)Cellulose is the most common polymer in the world, formed by β-1,4 linked glucopyranose units. Cellulose that is produced by various microorganisms via biosynthesis is called bacterial cellulose (BC). In this study, ... -
Effect of pH on protein extraction from sour cherry kernels and functional properties of resulting protein concentrate
(Springer India, 2019)The aims of this research were to examine the effect of pH on extraction of proteins from sour cherry (Prunus cerasus L.) kernels, and to investigate the functional properties of the resulting protein concentrate. The ... -
Effect of pH on Protein Extraction from Mahaleb Kernels and Functional Properties of Resulting Protein Concentrate
(Walter De Gruyter Gmbh, 2019)The aims of this research were to examine the effect of pH on extraction of proteins from mahaleb (Prunus mahaleb L.) kernels, and to investigate the functional properties of resulting protein concentrate. The optimum pH ... -
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dısı Uygulamalarda Kullanımı
(2018)Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin β-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ...