Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkcu, Zühal
dc.contributor.authorYavuz, Yasemin
dc.contributor.authorKerse, Sevgi
dc.date.accessioned2021-11-09T19:56:32Z
dc.date.available2021-11-09T19:56:32Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2564-7814
dc.identifier.issn2587-2249
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.28955/alinterizbd.368362
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpFek5EQTBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4850
dc.description.abstractDifferent preservation and packing techniques are applied to maintain quality and safety during food transportation and storage. Changing in world and increasing consumer demands led to new techniques and procedures in packing. Light, easy opening, ecofriendly, bioplastic and edible packaging materials are improved to resolve problems that occured nowadays. Edible packaging material are environment-friendly because they decompose quickly in nature even if don’t consume. In addition edible films increase food’s organoleptic properties and support nutritional values when used with inserted supporting member. Fruits and vegetables are high sensitive product; therefore, attention should be paid while transporting and storing and they must be packed in the right way. . Delaying ripening and reducing loss of weight in fruit and vegetable could be supplied with edible films and coatings.en_US
dc.description.abstractGıdaların taşınması ve depolanması esnasında kalite ve güvenliğinin sağlanmasında faklı muhafaza ve ambalaj teknikleri uygulanmaktadır. Modern dünyadaki değişim ve artan tüketici istekleri ambalajlamayı çağdaş tekniklere ve işlemlere itmiştir. Özellikle günümüzde var olan sorunları giderebilmek için hafif, kolay açılabilen, çevreye duyarlı, bioplastik ve yenilebilir ambalaj materyalleri geliştirilmiştir. Yenilebilir ambalaj materyalleri çevre açısından ideal bir ambalajdır. Nitekim tüketilmeseler dahi doğada hızlı bir şekilde parçalanmaktadırlar. Ayrıca içine eklenen komponentlerle desteklenerek uygulandığı gıdanın organoleptik özelliklerini artırmakta ve beslenme değerini de desteklemektedirler. Meyve ve sebzelerde oldukça hassas ve nazik ürünlerdir. Dolayısıyla bunlar taşınırken veya depolanırken çok dikkat edilmeli ve mutlaka en doğru ambalajlar ile ambalajlanmalıdırlar. Yenilebilir filmler ve kaplamalar ile kaplanmış meyve ve sebzelerde olgunlaşma geciktirilebildiği gibi ağırlık kaybında da azalmalar sağlanabilmektedir.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofAlınteri Zirai Bilimler Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectTarımsal Ekonomi ve Politikaen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBahçe Bitkilerien_US
dc.subjectBitki Bilimlerien_US
dc.subjectZiraat, Toprak Bilimien_US
dc.subjectMühendislik, Denizen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.subjectOrman Mühendisliğien_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleEdible Film and Coating Applications in Fruits and Vegetablesen_US
dc.title.alternativeMeyve ve Sebzelerde Yenilebilir Film ve Kaplama Uygulamalarıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.description.wospublicationidWOS:000457209800014en_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume33en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage221en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.doi10.28955/alinterizbd.368362
dc.identifier.endpage226en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster