Organik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkiler
View/ Open
Access
info:eu-repo/semantics/openAccessDate
2013Access
info:eu-repo/semantics/openAccessMetadata
Show full item recordAbstract
Organik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ønsanlarÕn refah ve sa÷lÕklÕ yaúam hakkÕndaki bilinç düzeyleri arttÕkça ucuzluk artÕk gÕda seçiminde tek etken olmaktan çÕkmÕúgibi görünüyor. Bu yüzden elde edilen ürünlerin nicelik ve niteliksel özellikleri hakkÕnda araútÕrmalar devam etmektedir. ùimdi bilim insanlarÕürünlerin do÷asÕnÕkoruyarak üretimi artÕrmak için çalÕúmalarÕnÕsürdürmektedirler. ùu ana kadar yapÕlan araútÕrmalar gösteriyor ki organik hayvansal ürünlerin entansif yetiútiricilik ürünlerine göre sa÷ladÕ÷Õfaydalar tam olarak anlaúÕlamamÕúolmakla birlikte bazÕ üstünlükleri açÕklanmÕútÕr. Organik olmayan gÕdalarÕn ça÷ÕmÕzÕn önemli hastalÕklarÕnÕn tetikleyicisi oldu÷u düúünüldü÷ünde meseleyi daha geniúboyutlu ele almak, organik üretimin nicelik ve niteliksel boyutlarÕnÕkavramak önümüzde çözülmesi gereken problemlerden oldu÷u görünüyor.