Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDaş, Hüseyin
dc.contributor.authorBayram, Bahri
dc.contributor.authorAksakal, Vecihi
dc.date.accessioned2014-09-17T07:09:54Z
dc.date.available2014-09-17T07:09:54Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/394
dc.description.abstractOrganik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ønsanlarÕn refah ve sa÷lÕklÕ yaúam hakkÕndaki bilinç düzeyleri arttÕkça ucuzluk artÕk gÕda seçiminde tek etken olmaktan çÕkmÕúgibi görünüyor. Bu yüzden elde edilen ürünlerin nicelik ve niteliksel özellikleri hakkÕnda araútÕrmalar devam etmektedir. ùimdi bilim insanlarÕürünlerin do÷asÕnÕkoruyarak üretimi artÕrmak için çalÕúmalarÕnÕsürdürmektedirler. ùu ana kadar yapÕlan araútÕrmalar gösteriyor ki organik hayvansal ürünlerin entansif yetiútiricilik ürünlerine göre sa÷ladÕ÷Õfaydalar tam olarak anlaúÕlamamÕúolmakla birlikte bazÕ üstünlükleri açÕklanmÕútÕr. Organik olmayan gÕdalarÕn ça÷ÕmÕzÕn önemli hastalÕklarÕnÕn tetikleyicisi oldu÷u düúünüldü÷ünde meseleyi daha geniúboyutlu ele almak, organik üretimin nicelik ve niteliksel boyutlarÕnÕkavramak önümüzde çözülmesi gereken problemlerden oldu÷u görünüyor.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherTürkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabıen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectOrganik ürünen_US
dc.subjectürün kalitesien_US
dc.subjecthayvansal gÕdaen_US
dc.titleOrganik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkileren_US
dc.typepresentationen_US
dc.relation.publicationcategoryBildirien_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Kelkit Aydın Doğan Meslek Yüksekokulu, Veterinerlik Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorDaş, Hüseyin


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster