Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKaya, Hacer
dc.contributor.authorKaraalp, Musa
dc.date.accessioned2019-12-16T11:24:21Z
dc.date.available2019-12-16T11:24:21Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v7i4.617-623.2441
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpVME5USTRPQT09
dc.description.abstractFarklı yetiştirme sistemlerinde üretilen kanatlı etine tüketici ilgisinin giderek artması, piliç eti özelliklerinin daha detaylı incelenmesi ve karşılaştırılmasını gerekli kılmaktadır. Tüketicilerin bu ürünleri tercih etmelerine alışkanlık, güvenirlik, ürün özellikleri, hayvan refahı ve çevresel sorunlara duyarlılık gibi faktörler etki etmektedir. Araştırmalar yetiştirme sistemleri ve genotipin piliç eti protein, yağ, yağ asitleri, vitamin, mineral, yumuşaklık, sululuk, renk ve lezzet üzerine etkili olabileceğini bildirmektedir. Bu derlemede yetiştirme sistemleri ve genotipin piliç etindeki bazı kimyasal, fiziksel ve duyusal özelliklerine etkileri incelenmiştir.en_US
dc.description.abstractIncreased consumer interest in poultry meat produced in different production systems necessitates more detailed examination and comparison of chicken meat characteristics. Factors such as habit, reliability, product characteristics, animal welfare and sensitivity to environmental problems affect consumers’ preference to these products. Researches report that production systems and genotypes can be effective on protein, fat, fatty acids, vitamins, minerals, tenderness, juiciness, color and flavor. It was investigated that the effects of production systems and genotype on some chemical, physical and sensory characteristics of chicken meat in this review.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.rightsAttribution-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/us/*
dc.subjectYetiştirme sistemlerien_US
dc.subjectGenotipen_US
dc.subjectPiliç eti özelliklerien_US
dc.subjectHayvan refahı Duyusal özellikleren_US
dc.titleYetiştirme Sistemleri ve Genotipin Piliç Eti Özelliklerine Etkilerien_US
dc.title.alternativeEffects of Genotype and Production Systems on Chicken Meat Characteristicsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage617en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v7i4.617-623.2441
dc.identifier.endpage623en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

Attribution-NoDerivs 3.0 United States
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: Attribution-NoDerivs 3.0 United States