Konu "Turizm" için listeleme
Toplam kayıt 19, listelenen: 1-19
-
2. International Sustainable Turism Congress 20-22 September 2018
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Bu kitap , 2. International Sustainable Tourism Congress / 2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi kapsamında yayınlanmıştır. -
Gastronomi turizmi kapsamında Türkiye'nin vegan, vejetaryen, pesketaryen yöresel yemekleri
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Yemek, tarih boyunca insanların sosyal yaşamında önemli konular arasında yer almıştır. Yemek, bir kültürün yeme alışkanlıklarının, tarihinin ve insanların bir yansımasıdır. Aynı zamanda yemek, insan yaşamını sürdürmek için ... -
Gümüşhane ili Kelkit havzası ilçelerinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi.
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Yemek ve beslenme ihtiyacı, insanoğlunun var olduğu günden beri hayatını idame ettirmesi için temel ihtiyaçların başında gelmektedir. Kültürel kimliğimizin bir parçası olan geleneksel yiyecek ve içeceklerin unutulması ve ... -
Gümüşhane İlindeki Başlıca Turistik Çekiciliklerin Ulaşılabilirlik Durumları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, Gümüşhane ilindeki başlıca turistik çekiciliklerin konumu ve ulaşılabilirliği incelenmiştir. Doğu Karadeniz’in kıyı gerisindeki dağlık kesiminde yer alan sahada çok sayıda turistik değer bulunmakta ancak doğal ... -
Gümüşhane'de sürdürülebilir turizm
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019-12-10)Sürdürülebilir turizm kavramının tanımlanmasıyla birlikte destinasyonlarda planlanan turizm faaliyetlerinin iteliği ve tahribata neden olup olmadığı tartışılmaktadır. Ekonomik açıdan yerel ekonomi odaklı, sosyo-kültürel ... -
Gümüşhane’de Yayla Turizmi (Sürdürülebilir Turizm Bakış Açısıyla)
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Gümüşhane ili yayla turizmi potansiyeli ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nin öne çıkan illeri arasındadır. Geçmişten günümüze yaylacılık geleneğinin kısmen de olsa sürdürüldüğü bölgede, doğal çekiciliklerin ve kültürel birikimin, ... -
Kültür turizmi kapsamında unutulmaz turizm deneyiminin müşteri memnuniyetine ve davranışsal niyete etkisi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)21. yüzyılda küresel turizm pazarındaki değişim ve yeniliklerin hızlı bir şekilde yaşanması işletmelerin bu yeniliklere ayak uydurmasını gerektirmekle birlikte turizm işletmelerinin rekabet edebilir olmalarını daha da ... -
Kürtün ilçesinin ekoturizm potansiyeli, Gümüşhane
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Kürtün ilçesi, Doğu Karadeniz Bölümü'nde, Gümüşhane iline bağlı bulunmaktadır. Bu araştırmada çalışma alanı olarak Kürtün ilçesi seçilmiş olup esas olarak ilçenin eko turizm potansiyeli incelenmiştir. Kürtün, Torul ilçesine ... -
Mikro kültür destinasyonlarında pazarlama sorunları ve çözüm önerileri: Birecik örneği
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Bulunduğumuz yüzyılda turizm, ülkelerin ekonomik göstergeleri açısından büyük önem arz etmektedir. Birçok ekonomik unsur içerisinde turizme ayrı bir önem verilmekte ve bölgeler turizm alanında birbirleriyle rekabete ... -
Somut olmayan kültürel mirasların yaratıcı turizm kapsamında değerlendirilmesi, ince ekmek yapımı ve paylaşımı geleneği, Erzurum örneği
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Turizm sektörü sosyal, siyasal, teknolojik, toplumsal ve ekonomik gelişmelerden etkilenen bir sektördür. Etkilendiği bu gelişmeler ile beraber ilerleme göstermesiyle birlikte turizm türlerinde ve turizm tercihlerinde de ... -
Torul Kalesi ( Gümüşhane ) Cam Seyir Terası
(Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Elektronik Dergisi, 2019)Bu çalışmada, 2018 yılında turizme açılan Torul Kalesi Cam Seyir Terası incelenmiştir. Doğu Karadeniz Bölümü’nde, Gümüşhane şehir merkezinin 24 km kuzeybatısında yer alan seyir terası, Gümüşhane-Trabzon karayolu (E97) ... -
Turizm Hareketliliği Açısından Torul Kalesi Cam Seyir Terası
(Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada, turizm hareketliliği açısından Torul Kalesi Cam Seyir Terası ele alınmıştır. Destinasyon Doğu Karadeniz Bölümü’nde, Gümüşhane şehir merkezinin yaklaşık 24 km kuzeybatısında yer almaktadır. Çalışmanın amacı; ... -
Turizm işletmelerinde mantar yönetim yaklaşımı ve örgütsel bağlılığın değerlendirilmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Mantar yönetim yaklaşımı (Mushroom Management) özellikle son zamanlarda literatürde yeni yeni bahsedilmekte olan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, yönetim literatüründe, yöneticilerin genellikle ellerindeki bilgi ve ... -
Turizm sektöründe hizmet hatası telafi stratejileri, hizmet kalitesi algısı ve kurumsal imaj algısı arasındaki ilişkiye yönelik bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2017)İşletmelerin yaşanan yoğun rekabet şartlarında varlıklarını devam ettirebilmeleri için değişen müşteri isteklerini karşılayabilmeleri gerekmektedir. Bu amaçla işletmelerin, müşteriler için önemli olan hizmet kalitesi, ... -
Turizm sektöründe sosyal medya dolandırıcılığına yönelik algıların değerlendirilmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Ülkeler, şehirler ve işletmeler için önemli bir ekonomik faaliyet olarak görülen turizm, teknolojik gelişmelerden fazlasıyla etkilenmektedir. Bu çerçevede çoğunlukla teknolojik gelişmelerin turizm sektörüne katkısından ... -
Turizm ve Coğrafi İşaretleme: Balıkesir Örneği
(Meriç Uluslararası Sosyal ve Stratejik Araştırmalar Dergisi, 2017)Günümüzde toplumların sosyo - ekonomik gelişme düzeylerine bağlı olarak, tüketicilerin kararlarında fiyattan daha çok ürünlerin kültürel boyutunun ön plana çıktığı yöresel ürünler piyasasının önemi artmaktadır. Buna paralel ... -
Uzungöl bölgesinde sürdürülebilir turizm gelişimi: Sürdürülebilir turizm göstergeleri bağlamında nitel bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Trabzon ili Çaykara ilçesine bağlı bulunan Uzungöl, günümüzde önemli bir turizm destinasyonu olarak karşımıza çıkmaktadır. Uzungöl, turizm faaliyetlerinin 35-40 yıl gibi kısa bir süre içerisinde büyük artış gösterdiği bir ... -
Yemek renklerinin insanların algıları ve tercihleri üzerindeki etkisi: Kültürlerarası bir araştırma
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Yemekler lezzet, koku, ısı vb. özellikleriyle insanları etkilemekte, bazı yemekler insanlara çekici gelirken bazıları itici gelmektedir. Yemeklerin insanların tercihlerini şekillendiren önemli özelliklerinden biri de ... -
Yeşil Yol Projesinin Trabzon yaylaları üzerine etkileri
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Türklerde yaylacılık faaliyeti Orta Asya'dan beri devam etmektedir. Bu faaliyet Anadolu'da genel olarak havaların ısınmaya başladığı nisan ayı sonu itibariyle başlamakta, sonbaharın sonlarına kadar devam etmektedir. ...