Yazar "Güzel, Melih" için listeleme
-
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dısı Uygulamalarda Kullanımı
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2018)Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin β-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ... -
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dışı Uygulamalarda Kullanımı
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2018)Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin ?-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ... -
Characterization of cellulose produced by bacteria isolated from different vinegars
Güzel, Melih (Elsevier B.V., October 20)Traditional vinegars are naturally produced from sugar- or starch-containing raw materials, through alcoholic fermentation followed by acetic fermentation. Fermentation is a spontaneous and complex process involving ... -
Komagataeibacter hansenii GA2016 ile Bakteriyel Selüloz Üretimi ve Karakterizasyonu
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Cellulose is the most common polymer in the world, formed by β-1,4 linked glucopyranose units. Cellulose that is produced by various microorganisms via biosynthesis is called bacterial cellulose (BC). In this study, ... -
KOMAGATAEIBACTER HANSENII GA2016 İLE BAKTERİYEL SELÜLOZ ÜRETİMİ VE KARAKTERİZASYONU
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Selüloz, glikopiranoz birimlerinin ?-1,4 bağları ile bağlanması ile oluşan ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Çeşitli mikroorganizmalardan biyosentez yolu ile elde edilen selüloza bakteriyel selüloz (BS) adı ... -
Meyve ve Sebze Kabuklarının Fitokimyasal ve Antioksidan Özelliklerinin Incelenmesi
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2019)Bitkiler, sağlık açısından olumlu etkileri olan fitokimyasallar bakımından zengindir. Bu çalışmada, Türkiye’de önemli miktarda tarımı yapılan kivi (Actinidia deliciosa), kavun (Cucumis melo), domates (Solanum lycopersicum), ... -
Production and Characterization of Bacterial Cellulose from CitrusPeels
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2019)Cellulose is the most common polymer in the world, formed by β-1,4 linked glucopyranose units. In this study, citrus peels (lemon, mandarin, orange and grapefruit) were used for the production of bacterial cellulose (BC). ... -
Süt Serum Proteinleri ve Türevlerinin Biyolojik ve Fizyolojik Aktiviteleri
Süt proteinlerine, kalp-damar rahatsızlıkları, tip II diyabet ve obezite gibi beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların görülme riskinin azaltılmasında veya önlenmesinde potansiyel fonksiyonel gıda bileşenleri ... -
Turunçgil Kabuklarından Elde Edilen Pektinlerin Karakterizasyonu ve Karsılastırılması
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Pektin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir polisakkarittir. Farklı metilasyon derecelerine sahip D galakturonik asit moleküllerinin α(1,4) glikozidik bağlarla birbirlerine bağlanmasıyla oluşan lineer bir ... -
Turunçgil Kabuklarından Elde Edilen Pektinlerin Karakterizasyonu ve Karşılaştırılması
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Pektin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir polisakkarittir. Farklı metilasyon derecelerine sahip Dgalakturonik asit moleküllerinin ?(1,4) glikozidik bağlarla birbirlerine bağlanmasıyla oluşan lineer bir ... -
Turunçgil Kabuklarının Biyoaktif Bilesenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Bioactive compounds present in fruits and vegetables are receiving increased because they may help the protect humans against some diseases. These chemicals can reduce the free radicals damage caused to the cells, as ... -
Turunçgil Kabuklarının Biyoaktif Bileşenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
Güzel, Melih; Akpınar, Özlem (2017)Meyve ve sebzelerde bulunan biyoaktif bileşenlere karşı ilgi, bu maddelerin insanları bazı hastalıklara karşı korumaya yardımcı olabilmesinden dolayı giderek artmaktadır. Bu kimyasalların, oksidatif stres sonucunda hücrelerde ... -
Valorisation of bread wastes via the bacterial cellulose production
Güzel, Melih (Springer Science and Business Media Deutschland GmbH, 2024)The short shelf life of bread can be attributed to changes in its textural and sensory properties, a process termed staling, and large amounts of bread residue and waste are generated daily. Because the main component of ...