The two-way perspective of tourism undergraduates towards (post-)viral world: The future of tourism, and vocational development and career
Access
info:eu-repo/semantics/embargoedAccessDate
2022Access
info:eu-repo/semantics/embargoedAccessMetadata
Show full item recordCitation
DOI = {10.1016/j.jhlste.2022.100400}, EarlyAccessDate = {JUL 2022}, Article-Number = {100400}, ISSN = {1473-8376},Abstract
This timely paper explores the future of tourism and vocational career in the Covid-19 period from the perspective of undergraduate tourism students. The data were collected through semi-structured interviews with 30 students majoring in tourism faculty departments following the qualitative methodology. The findings demonstrate that vocational development and career planning in the Covid-19 era and the future of tourism are the main dimensions identifying students' perspectives. The vocational and psychological pandemic effects are shaping the future career decisions of students. Furthermore, the future of tourism includes the elements related to tourist expectations and behaviours and trends in the (post-)viral tourism.
Volume
31Issue
100400URI
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1473837622000326?via%3Dihubhttps://hdl.handle.net/20.500.12440/5763
Collections
Related items
Showing items related by title, author, creator and subject.
-
Turizm işletmelerinde mantar yönetim yaklaşımı ve örgütsel bağlılığın değerlendirilmesi
Şen, Burcugül (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Mantar yönetim yaklaşımı (Mushroom Management) özellikle son zamanlarda literatürde yeni yeni bahsedilmekte olan bir yönetim yaklaşımıdır. Bu yaklaşım, yönetim literatüründe, yöneticilerin genellikle ellerindeki bilgi ve ... -
Turizm sektöründe hizmet hatası telafi stratejileri, hizmet kalitesi algısı ve kurumsal imaj algısı arasındaki ilişkiye yönelik bir araştırma
Akdu, Serap (Gümüşhane Üniversitesi, 2017)İşletmelerin yaşanan yoğun rekabet şartlarında varlıklarını devam ettirebilmeleri için değişen müşteri isteklerini karşılayabilmeleri gerekmektedir. Bu amaçla işletmelerin, müşteriler için önemli olan hizmet kalitesi, ... -
Gümüşhane ili Kelkit havzası ilçelerinin gastronomi turizmi potansiyelinin değerlendirilmesi.
Pir, Barış (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Yemek ve beslenme ihtiyacı, insanoğlunun var olduğu günden beri hayatını idame ettirmesi için temel ihtiyaçların başında gelmektedir. Kültürel kimliğimizin bir parçası olan geleneksel yiyecek ve içeceklerin unutulması ve ...