dc.contributor.author | Okcu, Zühal | |
dc.contributor.author | Kaplan, Benay | |
dc.date.accessioned | 2021-11-09T20:05:28Z | |
dc.date.available | 2021-11-09T20:05:28Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.issn | 2148-127X | |
dc.identifier.issn | 2148-127X | |
dc.identifier.uri | https://doi.org/10.24925/turjaf.v6i3.260-265.1580 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpJek1qUXdNQT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/5457 | |
dc.description.abstract | Ülkemiz gerek iklim şartları ve tarımsal özellikleri, gerekse coğrafi yapı bakımından çok farklı bitkilerin yetiştiği bir bölgedir. Dünyada bir milyona yakın yabani ot bulunmasına rağmen hala tanımlanamayan ot çeşitleri bulunmaktadır. Ülkemizde gıda olarak 10.000’nin üzerinde yabani ot kullanılırken, sadece 3.000 çeşidin üretimi yapılmaktadır. Yabani otların kullanımının yaygın olduğu en önemli bölgelerden biride Doğu Anadolu bölgesidir. Bu bölgede endemik bitki oranı daha yüksek olup, çoğunun tıbbi bitki, baharat, süs, boya veya gıda olarak kullanımı ekonomik yönden önem arz etmektedir. Gıda olarak bu otlar çiğ olarak salatada pişmiş halde yemek olarak tüketildiği gibi aroma verici olarak değerlendirilmektedir. | en_US |
dc.description.abstract | Several herb can grow naturally thanks to climate and geographical features of Turkey. Although there are approximately one million weed in the world, there are still many unidentified weeds. While more than ten thousand weeds are used as a food, only 3000 weeds species are cultivated in Turkey. Eastern Anatolia region is one of the most important regions of Turkey in terms of consuming weeds. The rate of endemic plants is higher in this region, most of them are important economically, because they can be used as a medicinal plants, spices, ornaments, dyes or food. Not only these are utilized as raw or cooked food but also flavorant. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Ziraat Mühendisliği | en_US |
dc.subject | Coğrafya | en_US |
dc.title | Doğu Anadolu Bölgesinde Gıda Olarak Kullanılan Yabani Bitkiler | en_US |
dc.title.alternative | Using of Weeds as Food in Eastern Anatolia Region | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.department | Gümüşhane Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 3 | en_US |
dc.identifier.startpage | 260 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | [Belirlenecek] | |
dc.identifier.doi | 10.24925/turjaf.v6i3.260-265.1580 | |
dc.identifier.endpage | 265 | en_US |