Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkcu, Zühal
dc.contributor.authorKaplan, Benay
dc.date.accessioned2021-11-09T20:05:28Z
dc.date.available2021-11-09T20:05:28Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.24925/turjaf.v6i3.260-265.1580
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpJek1qUXdNQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/5457
dc.description.abstractÜlkemiz gerek iklim şartları ve tarımsal özellikleri, gerekse coğrafi yapı bakımından çok farklı bitkilerin yetiştiği bir bölgedir. Dünyada bir milyona yakın yabani ot bulunmasına rağmen hala tanımlanamayan ot çeşitleri bulunmaktadır. Ülkemizde gıda olarak 10.000’nin üzerinde yabani ot kullanılırken, sadece 3.000 çeşidin üretimi yapılmaktadır. Yabani otların kullanımının yaygın olduğu en önemli bölgelerden biride Doğu Anadolu bölgesidir. Bu bölgede endemik bitki oranı daha yüksek olup, çoğunun tıbbi bitki, baharat, süs, boya veya gıda olarak kullanımı ekonomik yönden önem arz etmektedir. Gıda olarak bu otlar çiğ olarak salatada pişmiş halde yemek olarak tüketildiği gibi aroma verici olarak değerlendirilmektedir.en_US
dc.description.abstractSeveral herb can grow naturally thanks to climate and geographical features of Turkey. Although there are approximately one million weed in the world, there are still many unidentified weeds. While more than ten thousand weeds are used as a food, only 3000 weeds species are cultivated in Turkey. Eastern Anatolia region is one of the most important regions of Turkey in terms of consuming weeds. The rate of endemic plants is higher in this region, most of them are important economically, because they can be used as a medicinal plants, spices, ornaments, dyes or food. Not only these are utilized as raw or cooked food but also flavorant.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectCoğrafyaen_US
dc.titleDoğu Anadolu Bölgesinde Gıda Olarak Kullanılan Yabani Bitkileren_US
dc.title.alternativeUsing of Weeds as Food in Eastern Anatolia Regionen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume6en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage260en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.doi10.24925/turjaf.v6i3.260-265.1580
dc.identifier.endpage265en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster