Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOkcu, Zühal
dc.contributor.authorKerse, Sevgi
dc.contributor.authorYavuz, Yasemin
dc.date.accessioned2021-11-09T20:04:28Z
dc.date.available2021-11-09T20:04:28Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.issn1300-8943
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpjeU9USTJOZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/5152
dc.description.abstractKuşburnu ülkemizde yabani olarak yetişen Rosaceae familyasına ait çok yıllık bir bitki olup, dünyada 100'den fazla türü belirlenmiştir. Beslenme fizyolojisi ve gıda teknolojisi açısından günümüzde önemli bir yere sahip olan kuşburnu, taze olarak tüketilebildiği gibi marmelat, pul, reçel, nektar ve çay gibi ürünlere işlenerek ya da kurutularak farklı yollarla değerlendirilebilmektedir. Kuşburnu meyvesi özellikle içerdiği C ve E vitaminleri, karotenoidler, flavonoid glikozit ve proantosiyanidin gibi fenolik maddeler nedeniyle güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Farklı şekillerde tüketimi yapılan kuşburnunun gördüğü işlemler içerdiği bileşenlerin miktarını da önemli derecede etkileyebilmektediren_US
dc.description.abstractCHANGES IN THE NUTRITIONAL QUALITY DURING THE PROCESSING DIFFERENT PRODUCTS OF ROSEHIP FRUIT Rosehip is a perennial plant belongs to the Rosaceae family that grows wild in our country and around the world more than 100 species have been identified. In terms of nutritional physiology and Food Technology, rosehip which has an important place in nowadays, can be evaluated in different ways by processing into the products such as marmalade, jam, pulp or dried as well as can be consumed freshly. Rosehip fruit is a powerful antioxidant source due to contains vitamins C and e, carotenoids, flavonoids glycosides and phenolic substances as proantosiyanid. The processes exposed by the rosehip that be consumed in different ways, may significantly effect their componentsen_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofBahçeen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.titleKUŞBURNU MEYVESİNİN DEĞİŞİK ÜRÜNLERE İŞLENİRKEN BESİNSEL KALİTESİNDEKİ DEĞİŞİMen_US
dc.title.alternativeCHANGES IN THE NUTRITIONAL QUALITY DURING THE PROCESSING DIFFERENT PRODUCTS OF ROSEHIP FRUITen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume46en_US
dc.identifier.issueözel sayı 1en_US
dc.identifier.startpage89en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage96en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster