Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÜrkek, Bayram
dc.contributor.authorŞengül, Mustafa
dc.contributor.authorErkaya, Tuba
dc.date.accessioned2021-11-09T20:04:13Z
dc.date.available2021-11-09T20:04:13Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1304-7582
dc.identifier.issn2148-015X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpJME9UZzNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/5023
dc.description.abstractİçerdikleri yararlı mikroorganizmalar sayesinde fermente süt ürünleri fonksiyonel gıdalar arasında önemli bir yere sahiptirler. Ticari amaçla kullanılabilen probiyotik bir maya olan Saccharomyces boulardii'nin probiyotik mikroorganizmalar içeren biyoyoğurt mikroflorası ile birlikte kullanıldığı zaman probiyotik mikroorganizmaların gelişmesini teşvik ettiği ve probiyotik bakterilerin canlılığını sürdürmesine katkıda bulunduğu belirtilmektedir. Ayrıca, S. boulardii diğer bakteri türlerinden farklı olarak antibiyotiklere karşı daha dirençli olup mide asidi ve safra salgısından da etkilenmezler. Bu özelliklerinin yanı sıra S. boulardii terapötik etkisi olan bir biyo ajandır. Terapötik olarak antibiyotik kaynaklı ishallerde, akut ishal, tekrarlayan Clostridium difficile enfeksiyonlarında, bebeklerde rotavirüsün neden olduğu ishallerde, iltihaplı bağırsak enfeksiyonlarında ve laktoz malabsorbsiyonunun engellenmesi gibi amaçlar için de kullanılmaktadır. S.boulardii'nin birçok terapötik özelliği olmasına rağmen S.boulardii içeren bir fermente süt ürünü bulunmamaktadır. Bu derlemede biyoterapötik olarak kullanılan S. boulardii'nin fermente süt ürünlerinde kullanımı ve terapötik etkileri hakkında bilgi verilerek ve fermente süt ürünlerinde kullanımına dikkat çekilmeye çalışılacaktır.en_US
dc.description.abstractFermented dairy products have an important place among functional foods because of their health beneficial microorganisms. When Saccharomyces boulardii, a probiotic yeast that can be used for commercial purposes, is used with bio-yogurt microflora containing probiotic microorganisms, growth of probiotic microorganisms have been reported to be stimulated and to contribute to the survival of probiotic bacteria. S. boulardii, in contrast to bacterial species, is more resistant against antibiotics, pepsin and bile. In addition to these features, S. boulardii is a bio-agent which can exhibit therapeutic effect. It can be used against antibiotic-associated diarrhea, acute diarrhea, recurrent Clostridium difficile infection, rotavirus-associated diarrhea in babies, inflamed intestinal infection and lactose malabsorption prevention. Despite of the many therapeutic properties of S. boulardii, there is no fermented dairy product which contains S. boulardii. In this review, the use of S. boulardii as a bio therapeutic culture in fermented dairy products is presented and its therapeutic effects are reviewed.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAkademik Gıdaen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleSaccharomyces boulardii'nin Fermente Süt Ürünlerinde Kullanımıen_US
dc.title.alternativeUse of Saccharomyces boulardii in Fermented Dairy Productsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume12en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage108en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage113en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster