dc.contributor.author | Akyürek, Suat | |
dc.contributor.author | Karabulut, Besim | |
dc.date.accessioned | 2021-11-09T20:04:09Z | |
dc.date.available | 2021-11-09T20:04:09Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.issn | 2148-127X | |
dc.identifier.issn | 2148-127X | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpjek9ERXdNQT09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/4984 | |
dc.description.abstract | Günümüzde giderek önemi artan ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan agro-turizm, tarım ve turizmin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. Agro-turizm, yoğun şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyen bireylerin genellikle çiftlik tarzı evlerde konakladığı, organik ürünlerden faydalandığı doğa ile iç içe yapılan bir turizm faaliyetidir. Özellikle gelişmiş ülkelerde oldukça yaygın olan bu turizm çeşidinin ekonomik, sosyolojik ve biyolojik açıdan birçok katkısı bulunmaktadır. Agro-turizm ülkemizde özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesinde yaygın olarak faaliyet göstermektedir. Gümüşhane, Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi arasında kalan, bu iki bölgenin iklimini yaşayan ve 113 bin ha'lık tarıma elverişli araziye sahip bir bölgedir. Diğer yandan gerek doğal güzellikleri gerek kültürel mirası ile hâlihazırda bir turizm potansiyeline sahip olan Gümüşhane ilinin agroturizm açısından da değerlendirilmesi gerektiği düşünülmektedir. Bu bağlamda çalışmada, ilin agro-turizm potansiyeli değerlendirilerek, agro-turizm açısından SWOT analizi yapılmış ve son olarak ilin agro-turizm potansiyelinin geliştirilmesi kapsamında öneriler sunulmuştur. Bu amaçla, ikincil kaynaklardan yararlanılarak veri toplanmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | The agro-tourism, which is one of the alternative tourism types and increasingly becoming significant today, has developed by combination of agriculture and tourism. Agro-tourism is a tourism activity in which individuals preferring to move away from intense urban life usually accommodate in farm type houses and consume organic products in touch with nature. This type of tourism is particularly common in developed countries and has a lot of contributions in economical, sociological and biological aspects. In Turkey, agro-tourism is particularly more active in Aegean and Mediterranean Regions. Gümüşhane is a region which stays between Eastern Anatolian and black Sea Regions, experiences the climates of both regions and has a 113 thousand ha arable land. On the other hand, it is considered that Gümüşhane province should be assessed in terms of agro-tourism as it already has a tourism potential both with its natural beauties and cultural heritage. In this regard, agro-tourism potential of the province was assessed in the study and SWOT analysis was made in terms of agro-tourism, and finally; suggestions were offered under the development of agro-tourism potential of the province. For that purpose, secondary sources were used to collect data. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Türk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Coğrafya | en_US |
dc.subject | Otelcilik, Konaklama, Spor ve Turizm | en_US |
dc.title | Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi | en_US |
dc.title.alternative | Assessment of Agro-Tourism Potential of Gümüşhane Province | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.department | Gümüşhane Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 5 | en_US |
dc.identifier.issue | 13 | en_US |
dc.identifier.startpage | 1737 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | [Belirlenecek] | |
dc.identifier.endpage | 1743 | en_US |