Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorİlyasoğlu, Huri
dc.date.accessioned2021-11-09T20:04:06Z
dc.date.available2021-11-09T20:04:06Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn1300-3070
dc.identifier.issn1309-6273
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRrNE9EYzNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4933
dc.description.abstractFındık oleik asit gibi tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Fındığın yağ asidi kompozisyonusağlık yararları nedeniyle önem kazanmıştır. Bu çalışmanın amacı, meyve gelişimi sırasında Türk fındıkçeşitlerinde yağ asidi kompozisyonundaki (Tombul, Palaz ve Sivri) değişimleri değerlendirmektir. Tümfındık çeşitlerinde tüm gelişim dönemlerinde, dört makro yağ asidi (oleik, linoleik, palmitik ve stearikasit) ve üç minör yağ asidi (palmitoleik, linolenik ve araşidik asit) tespit edilmiştir. Meyve gelişimisırasında Türk fındık çeşitlerinde tekli doymamış yağ asitleri içeriği artarken, çoklu doymamış yağ asidiiçeriği azalmaktadır. Bu sonuçlar, meyve gelişimi sırasında fındık yağının oksidatif stabilitesininartabileceğini göstermiştiren_US
dc.description.abstractHazelnut is rich in monounsaturated fatty acids, particularly oleic acid. The fatty acid composition ofhazelnut has gained a great deal of attention due to its health benefits. The aim of this study was toevaluate the changes in the fatty acid composition of the Turkish hazelnut cultivars (Tombul, Palaz andSivri) during fruit development. Four major fatty acids (oleic, linoleic, palmitic, and stearic acids) andthree minor fatty acids (palmitoleic, linolenic, and arachidic acids) were detected in all hazelnut cultivarsduring all stages. The monounsaturated fatty acids content of the Turkish hazelnut cultivars increasedduring fruit development, whereas the polyunsaturated fatty acids content decreased. These resultsindicated that the oxidative stability of hazelnut oil may be enhanced during fruit developmenten_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofGIDAen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleCHANGES IN FATTY ACID COMPOSITION OF HAZELNUT DURING FRUIT DEVELOPMENTen_US
dc.title.alternativeFINDIKTA MEYVE GELİŞME DÖNEMİNDE YAĞ ASİTLERİ KOMPOZİSYONUNDAKİ DEĞİŞİMLERen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume41en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage137en_US
dc.contributor.institutionauthorİlyasoğlu, Huri
dc.identifier.endpage140en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster