Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDemir, Nuray
dc.contributor.authorÖzkök, Canan Sancar
dc.contributor.authorDemir, Okan
dc.contributor.authorAksakal, Vecihi
dc.contributor.authorAksoy, Adem
dc.date.accessioned2021-11-09T19:56:20Z
dc.date.available2021-11-09T19:56:20Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.issn2148-127X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpBNE1USTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4799
dc.description.abstractÇalışmada, üreticilerin organik hayvancılık yapma kararları üzerine etki eden faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda organik hayvancılığa yönelik önemli projelerden birinin uygulandığı Gümüşhane ili çalışma kapsamına alınmıştır. Çalışmaya ait veriler, 25 baş ve üstü büyükbaş hayvan sayısına sahip konvansiyonel hayvancılık yapan üreticilere yönelik, tam sayım esasına göre 134 adet anket çalışmasından elde edilmiştir. Elde edilen veriler Logit Modelin tahmininde kullanılmıştır. Modelde, hayvancılık desteklerinden faydalanma oranı ve kaba yem ihtiyacını işletmeden karşılama oranı yüksek olan ve buna ek olarak fabrika yemi kullanma oranı düşük olan işletmelerde organik hayvancılığa geçiş eğiliminin daha fazla olduğu belirlenmiştir. Sonuç itibariyle, mevcut destekleme politikaları içerisinde yer alan yem bitkileri desteklerinin yıllar itibariyle artırılmasının üreticilerin organik hayvancılık yapma istekleri üzerinde olumlu etkiye neden olacağı ve bu durumun kârlı ve ihtisaslaşmış bir hayvancılık faaliyetinin sürdürülmesi açısından da önemli olacağı düşünülmektedir.en_US
dc.description.abstractIn this study, the objective was to determine the factors affecting farmers' decisions on organic livestock. Within this scope, the Gümüşhane province, in which one of the major organic livestock projects has been carried out, was taken into the focus of attention for this study. The data of the study was obtained from 134 surveys based on census and focusing on farmers doing conventional animal breeding and possessing 25 or more cattle. The data obtained were used in predicting the Logit Model. In the model, it was determined that the inclination to transition to organic animal breeding in institutions where the rate of benefiting from animal breeding supports and the rate of meeting forage requirements from their own are high and besides where the rate of using industrial feed is low. As a result, it was recommended that the government support for forage crops, which are already within the current support policies, should be increased on yearly basis. This will have a positive effect on the decision of the farmers to choose organic livestock. This support is also important in terms of carrying out livestock activities in more profitable and technical way.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.relation.ispartofTürk Tarım - Gıda Bilim ve Teknoloji dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectGıda Bilimi ve Teknolojisien_US
dc.titleDetermining the Factors Affecting Farmers' Decision on Organic Livestocken_US
dc.title.alternativeÜreticilerin Organik Hayvancılık Yapma Kararlarında Etkili Olan Faktörlerin Belirlenmesien_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume4en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage313en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage317en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster