Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAkyürek, Suat
dc.contributor.authorKutukız, Doğan
dc.date.accessioned2021-11-09T19:56:02Z
dc.date.available2021-11-09T19:56:02Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.issn2147-8775
dc.identifier.urihttps://doi.org/10.21325/jotags.2020.764
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TkRFeE9EVXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/4715
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı, gastronomi turlarına katılan gastro turistlerin deneyim bileşenlerini tespit etmektir. Böylelikle, gastro turistlerin deneyimlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, destinasyon pazarlamacılarına ve yöneticilerine, gastronomik hizmetsunan işletmelere ve gastronomi turları düzenleyen paydaşlara yönelik birtakım öneriler geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda, farklı gastronomi turlarına ve festivallerine katılan 35 kişi ile yarı yapılandırılmış görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bununla birlikte, farklı gastronomi turlarına katılımcı gözlemci olarak dâhil olunmuş ve gastronomi turlarına katılan turistlerin Tripadviser internet sitesinde yapmış oldukları çevrimiçi yorumları incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre, gastro turistlerin deneyim bileşenlerinin 4 tema ve 25 koddan oluştuğu belirlenmiştir. Elde edilen temalar; ürüne, ilişkiye, faaliyete ve ortama dayalı deneyimlerdir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study is to determine the experience components of gastro tourists participating in gastronomy tours. Thus, by providing a better insight from the experiences of gastro tourists; it is aimed to develop a number of recommendations for destination marketers and managers, businesses providing gastronomic services and stakeholders organizing gastronomy tours. For this purpose, semi-structured interviews were held with 35 people who have participated in different gastronomy tours and festivals. Besides, we participated in different gastronomy tours as a participant observer, and examined the online comments of tourists on the Tripadvisor website participating in the gastronomy tours. According to the findings, it was determined that the componentsof experience of gastro tourists consist of 4 themes and 25 codes. The themes achieved are experiences based on the product, relationship, activity and environment.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofJournal of Tourism and Gastronomy Studiesen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleGastro Turistlerin Deneyimleri: Gastronomi Turları Kapsamında Nitel Bir Araştırmaen_US
dc.title.alternative(Experiences of Gastro Tourists: A Qualitative Research in the Scope of Gastronomy Tours)en_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage3319en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.doi10.21325/jotags.2020.764
dc.identifier.endpage3346en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster