Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorLaçin, Ekrem
dc.contributor.authorÇoban, Ömer
dc.contributor.authorAksu, Muhammet İrfan
dc.contributor.authorSabuncuoğlu, Nilüfer
dc.contributor.authorDas, Huseyin
dc.date.accessioned2014-09-17T07:08:55Z
dc.date.available2014-09-17T07:08:55Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.issn1306-6137
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpVME16VTBOQT09
dc.description.abstractFarklı aydınlatma programı ve yerleşim yoğunluğunun broyler etlerinde renk, pH ve TBARS parametreleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yürütülen denemede, 320 adet bir günlük erkek civciv (Ross 308) kullanılmıştır. Civcivler, iki aydınlatma programının [Sabit Aydınlatma (SB): 16 saat aydınlık, 8 saat karanlık; Kesikli Aydınlatma (KS): 4 saat aydınlık, 2 saat karanlık] uygulandığı farklı odalara yerleştirilmiştir. Her bir aydınlatma grubu iki ayrı yerleşim yoğunluğunda [Normal Yerleşim Yoğunluğu (NY): 12 broyler/m2, Yüksek Yerleşim Yoğunluğu (YY): 20 broyler/m2] beşer tekrar olacak şekilde deneme düzeni oluşturulmuştur. Deneme 42. günde sonlandırılmıştır. Piliç göğüs eti pH'sı üzerine yerleşim sıklığının etkisi önemli (P0.05). But eti a* renk kriteri bakımından ise aydınlatma programlarının etkisinin önemli (Pen_US
dc.description.abstractPresent research was conducted to determine the effects of various lighting programmes and stocking density on colour, pH and TBARS parameters of meat in broilers. A total of 320 male chicks (Ross 308), one day old, were used in the study. Chicks were kept in different rooms where two lighting programs [Constant Lighting (CL): 16 h light, 8 h dark; Intermittent Lighting (IL): 4 h light, 2 h dark] were applied. Experimental design was consisted of two lighting programs and each lighting group had two stocking density subgroups [Normal density (ND): 12 broilers/m2; High density (HD): 20 broilers/ m], five replicates each. The experiment lasted for 42 d. Effect of stocking density on breast meat pH was found to be significant (Pen_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofAtatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBroyler, pH, Renk, TBARS, Yerleşim sıklığıen_US
dc.titleFarklı Yerleşim Sıklığı ve Aydınlatma Programlarının Broyler Etlerinde Renk, pH ve TBARS Değerleri Üzerine Etkisien_US
dc.title.alternativeThe Effect of Different Photoperiod and Stocking Density on Colour, pH and TBARS Values in Broilers Meaten_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume8en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage192en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage201en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster