Yazar "Hayta, Mehmet" için TR-Dizin İndeksli Yayınlar Koleksiyonu listeleme
-
Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
Ertop, Müge Hendek; Etgü, Hakiye; Hayta, Mehmet (2012)Fırıncılık ürünleri pazarında dondurulmuş hamur kullanımı ve dondurulmuş ürünlere olan talep tüm dünyada giderek artmaktadır. Tüketici ihtiyaç ve eğilimleri zaman içinde değişiklikler gösterse de, fırıncılık ürünleri satın ... -
EKŞİ HAMUR FERMANTASYONUNUN EKMEĞİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE BİYOYARARLANIMI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Ertop, Müge Hendek; Hayta, Mehmet (2016)Ekşi hamur çok uzun yıllardır ekmek üretiminde kullanılmakta olup, ekmeğin kalitesini ve raf ömrünüolumlu yönde etkileyen geleneksel bir üründür. Un, su ve ortamdan gelen mikroorganizmaların etkisiylehamurun doğal fermantasyona ...