Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorYıldız, Salih
dc.contributor.authorEmek, Muhammet
dc.date.accessioned2021-11-08T17:56:19Z
dc.date.available2021-11-08T17:56:19Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/TezGoster?key=T1mWGp9MngYYkCSgiJvtVuMN_i6QFDl4WURY57zhJcbyQobd9PJzBgBYxNF_dwOc
dc.identifier.urihttps://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/EkGoster?key=6ZtRe5rnHrr74rjfYBQv_m8Xd_ZxhAXOplZs1TBoimzmFpwjqL87lqG8bUtuNf8j
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/2616
dc.descriptionYÖK Tez No: 546849en_US
dc.description.abstractGünümüzde zor rekabet koşullarında faaliyetlerini sürdürmeye çalışan işletmeler, amaçlarına uygun geliştirdikleri politikalar ışığında bir yandan rakipleri karşısında ayakta kalmaya çalışırken aynı zamanda müşterilerini memnun etme çabası içindedirler. Bu çerçevede kalite ve müşteri memnuniyeti kavramlarını özümseyen işletmelerin, müşteri memnuniyetini sağlayabilmeleri ancak hizmet kalitesini karşılayabilmelerine bağlıdır. Her geçen gün büyüyen hizmet sektöründe faaliyet gösteren konaklama işletmeleri de, vermiş oldukları hizmetlerin kalitesini artırmaya yönelik olarak, müşterilerinin şikayet ve beklentilerini çeşitli şekillerde tespit ederek çözüm üretme yollarını araştırmaktadırlar. Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerine barınma hizmeti veren yurt işletmelerinin, sunmuş oldukları hizmet kalitesi unsurları ile bu hizmetlerden faydalanan öğrencilerin memnuniyet düzeyleri arasındaki ilişkiyi araştırmaktır. Bu amaç doğrultusunda araştırmanın örneklemi, Gümüşhane Üniversitesinde okuyan, devlet veya özel öğrenci yurtlarından barınma hizmeti alan üniversite öğrencileri arasından, kız ve erkek öğrenci ayrımı gözetilmeksizin kolayda örnekleme yöntemi ile seçilen 453 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma verileri yüz yüze anket yöntemi ile toplanmıştır. Servqual ölçeği aracılığıyla toplanan verilerin güvenilirlik ve geçerlilik analizleri SPSS programında yapılarak, değişkenler arasındaki ilişkileri betimlemek için özellikle Yapısal Eşitlik Modeli ile oluşturulan model test edilmiştir. Analiz sonuçlarına göre öne sürülen tüm hipotezler % 95 güven aralığında kabul edilmiştir. Sonuç olarak, hizmetler temel olarak hemen hemen tüm yurt işletmelerinde yeterli düzeyde sunulurken, fark yaratacak olan sunulan bu hizmetlerdeki kalite düzeyidir.en_US
dc.description.abstractNowadays, the enterprises which try to continue their operation in the hard competitive circumstances, in the light of goal-oriented policies they developed, on the one hand they try to survive against their competitors on the other hand they are in the effort of pleasing their customers. Within this scope meeting the customer satisfaction of the enterprises which absorb the concepts of quality and customer satisfaction depends on whether they can afford the quality of service or not. The accommodation enterprises operating in the service industry which is growing day by day are in the search for solutions by detecting complaints and expectations of the customers in various ways to raise the quality of their services. The aim of this study is to investigate the relationship between the quality of service provided by the dormitory enterprises that provide shelter services to university students and the satisfaction levels of the students who benefit from these services. The sample of the study consists of the 453 students who study in Gumushane University and get accommodation service from government or private dormitories and were chosen in a gender neutral way by using the convenience sampling method. Research data was gathered with the face to face survey method. The reliability and validity analyzes of the data collected through the Servqual scale were performed in the SPSS program, and the model created with the Structural Equation Model was tested to describe the relationships between the variables. According to the results, all hypotheses were accepted within the %95 confidence interval. Consequently, the services in every student dormitories are almost in adequate level, what makes differ is the quality level of the service.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGümüşhane Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjectGümüşhaneen_US
dc.subjectGümüşhaneen_US
dc.subjectHizmet kalitesien_US
dc.subjectService qualityen_US
dc.subjectHizmet pazarlamasıen_US
dc.subjectService marketingen_US
dc.subjectHizmet sektörüen_US
dc.subjectService sectoren_US
dc.subjectKaliteen_US
dc.subjectQualityen_US
dc.subjectKonaklama işletmelerien_US
dc.subjectOccommodation enterprisesen_US
dc.subjectMüşteri tatminien_US
dc.subjectCustomer satisfactionen_US
dc.subjectÜniversite öğrencilerien_US
dc.subjectUniversity studentsen_US
dc.subjectÜrün pazarlamasıen_US
dc.subjectProduct marketingen_US
dc.titleQuality factors affecting customer satisfaction in accommodation enterprises: A practice on Gumushane University's studentsen_US
dc.title.alternativeKonaklama işletmelerinde müşteri memnuniyetini etkileyen kalite unsurları: Gümüşhane Üniversitesi öğrencileri üzerine bir uygulamaen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US
dc.departmentEnstitüler, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Ana Bilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.contributor.institutionauthorEmek, Muhammet
dc.identifier.endpage154en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster