Yazar "Yüksel, Ferhat" için Tez Koleksiyonu listeleme
-
Evsel atık patates kabuğunun derin yağda kızartılmış buğday cipsinde değerlendirilmesi
Durmaz, Aysun (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, patates kabuğunun derin yağda kızartılmış buğday cipsinde kullanılabilirliğini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bunun için piyasadan melody çeşitlerine ait patates (Solanum tuberosum L.) alınıp elde soyulmuştur. ... -
Farklı unlar kullanılarak hazırlanan pestillerin fizikokimyasal, biyoaktif, reolojik ve duyusal özellikleri ile optimizasyonun belirlenmesi
Yavuz, Büşra (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada, buğday, mısır ve patates unları ile zenginleştirilmiş, yüksek duyusal kabul görmüş, düşük HMF içerikli ve daha yumuşak pestil üretilmiştir ve bu amaç için buğday, mısır ve patates unları farklı konsantrasyonlarda ... -
Mor buğday unundan derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağının araştırılması
Kaya, Şemsettin (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Bu çalışma, yüksek besin değerlerine sahip olan mor buğday unundan (MBU) derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağını araştırmak için yapılmıştır. Bu kapsamda mor buğday unu ve ekmeklik buğday unundan, yanıt ... -
Siyez (Triticum monococcum L.) ununun ekşi mayalı ekmekten üretilmiş peksimette kullanımı
Çağlar, Sümeyye (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Bu çalışma, besleyicilik özellikleri yüksek olan siyez ununun ekşi maya ile üretilen ekmeklerden elde edilen peksimet ürünlerinde kullanılabilirliğini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Siyez unu, peksimet üretiminde 0, 10, ...