Ara
Toplam kayıt 15, listelenen: 1-10
Relationships among flag leaf chlorophyll content, agronomical traits, and some physiological traits of winter bread wheat genotypes
(7th International Congress on Pigments in Food. (Book of Abstracts), 18 th–21 th June, Novara, Italy., 2013)
In this study, relationships among flag leaf chlorophyll contents of some winter wheat genotypes, agronomical traits, and some physiological characters such as canopy temperature, membrane thermostability, membrane injury, ...
Yield Performances of Some Rice Varieties According to Land Suitability Classes
(II. International Plant Breeding Congress and Eucarpia-Oil and Protein Crops Section Conference. (Book of Abstracts), 2015)
This study was conducted in order to determine the yield performanses and qualities of 12 rice varieties (Osmancık 97, Neğiş, Aromatik-1, Beşer, 7721, Halilbey, Gönen, Karadeniz, Kızılırmak, Koral, Durağan ve Şumnu) in ...
Genetik çeşitlilik ve ekosistem açısından organik tarım ve hayvancılık
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Some of the main objectives of organic agriculture are to protect the ecosystem
and the environment, avoid the use of harmful substances in living organisms such as
inorganic chemicals, pesticides, so, to prevent ...
Organik et ve süt sığırı yetiştiriciliği
(2013)
Artan nüfusun beslenme gereksiniminin karşılanması ve ekonomik kazanç sağlama çabaları, hayvansal üretimin de yoğun üretim şeklinde yapılmasına neden olmuştur. Bu üretim biçiminde, birim alandan daha yüksek miktarlarda ve ...
Organik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkiler
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Organik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ...
Tavukçuluk kaynaklı amonyak ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi
(2012)
Gelişmiş ülkelerdeki ticari hayvancılık işletmeleri, hayvansal ürünlere artan talebi karşılamak üzere birim alanda daha fazla sayıda hayvan barındıran yetiştirme yöntemlerine geçmiştir. Bu işletmeler ekonomik olarak daha ...
TERSİNE LOJİSTİK FAALİYETLERİNİN İŞLETMELERDE UYGULANMA DÜZEYİNİN BELİRLENMESİNE YÖNELİK TR 90 BÖLGESİN’DE BİR ARAŞTIRMA
(2014-05-25)
Sürekli artan dünya nüfusunun üretimi arttırmasına karşın küreselleşmeyle artan rekabet, tüketicinin artan beklentileri ve ürünlerin ömürlerinin kısalması üreticileri zor bir durumla karşı karşıya bırakmaktadır. Ayrıca ...
ÇOCUKLARIN SOSYAL BECERİ DÜZEYLERİ İLE DOĞUM ŞEKLİ VE ANNE SÜTÜYLE BESLENME DURUMLARININ KARŞILAŞTIRILMASI
(2016-04-16)
Sosyal beceri, sosyal yeterliliğin belli bir ortamda toplumsal olarak kabul görecek ve hem kişinin kendisi hem de karşısındaki için yararlı olacak şekilde davranabilme becerisidir. Bireyin gelişiminde bazı kritik evreler ...
Bir Triazol Bileşiği Kullanarak Taşıyıcı Element İlavesiz Birlikte Çöktürme Yöntemiyle Kromun Türlendirilmesi
(IV. Analitik Kimya Kongresi, Bildiri Özetleri Kitapçığı, 2008)
[Abstract Not Available]
Bir Hidrazid Türevi Kullanarak Taşıyıcı Element İlavesiz Birlikte Çöktürme Yöntemiyle Bakırın Seçimli Zenginleştirilmesi ve AAS ile Tayini
(XII. Ulusal Spektroskopi Kongresi, Bildiri Özetleri Kitapçığı, 2011)
[Abstract Not Available]