Ara
Toplam kayıt 11, listelenen: 1-10
Response of Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) to dietary inclusion of Moringa oleifera essential oil under heat stress condition
(Taylor & Francis Ltd, 2020)
The present study was aimed at investigating the effects of the dietary use of different doses of Moringa oleifera essential oil (MOEO) on performance parameters, internal organ weights and meat quality in Japanese quails ...
Prevalence and Comparing of Some Microbiological Properties, Somatic Cell Count and Antibiotic Residue of Organic and Conventional Raw Milk Produced in Turkey
(Korean Soc Food Science Animal Resources, 2017)
The aim of this study was to investigate the effects of production systems and milk collection periods on the somatic cell count (SCC), some microbiological properties, total aerobic mesophilic bacteria (TAMB), coliform, ...
Organik Olarak Üretilen Yumurtaların Bazı Besinsel ve Duyusal Özelliklerinin İyileştirilme Olanakları
(2017)
Organik olarak üretilen tavuk yumurtasının daha fazla besleyicilik ve duyusal özelliklere sahip olmasının yanı sıra sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, tüketicinin öncelikli beklentilerindendir. Araştırmalar, ...
ORGANİK TARIM ÜRÜNLERİNİN PAZARLANMASINDA E-TİCARET
(Kilis 7 Aralık Üniversitesi,1. Uluslararası Dış Ticaret ve Tarım Stratejileri Sempozyumu, 2011-12-08)
1990’lı yılardan itibaren sadece gelişmiş ülkelerde değil gelişmekte olan ülkelerde de tüketicilerin sağlıklı gıda tüketimi ve çevreyi koruma konusunda duyarlıklarının giderek artması organik tarımın giderek yaygınlaşmasına ...
Genetik çeşitlilik ve ekosistem açısından organik tarım ve hayvancılık
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Some of the main objectives of organic agriculture are to protect the ecosystem
and the environment, avoid the use of harmful substances in living organisms such as
inorganic chemicals, pesticides, so, to prevent ...
Organik et ve süt sığırı yetiştiriciliği
(2013)
Artan nüfusun beslenme gereksiniminin karşılanması ve ekonomik kazanç sağlama çabaları, hayvansal üretimin de yoğun üretim şeklinde yapılmasına neden olmuştur. Bu üretim biçiminde, birim alandan daha yüksek miktarlarda ve ...
Organik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkiler
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Organik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ...
Tavukçuluk kaynaklı amonyak ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi
(2012)
Gelişmiş ülkelerdeki ticari hayvancılık işletmeleri, hayvansal ürünlere artan talebi karşılamak üzere birim alanda daha fazla sayıda hayvan barındıran yetiştirme yöntemlerine geçmiştir. Bu işletmeler ekonomik olarak daha ...
Artemisia dracunculus L. alleviaties negative effects of stocking density in laying hens
(1st International Erciyes Agriculture, Animal & Food Sciences Conference, 2019-04-27)
In the study was conducted to determine the effects of the addition of tarragon (Artemisia dracunculus L.) at different four levels to the laying hen diets (0, 1.2, 6 and 12 g/kg feed) housed in two different stocking ...
Investigation of endocrine response of thyroid and intestinal and adipose tissues due to the addition of Moringa oleifera essential oil in diet for quails exposed to heat stress
(Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2023)
In this study, we aimed to determine the effect of Moringa oleifera essential oil (MOEO) supplementation to rations of Japanese quail (Coturnix coturnix japonica) grown under heat stress (HS) on some adipokine (visfatin, ...