Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Organik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkiler
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Organik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ...
Tavukçuluk kaynaklı amonyak ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi
(2012)
Gelişmiş ülkelerdeki ticari hayvancılık işletmeleri, hayvansal ürünlere artan talebi karşılamak üzere birim alanda daha fazla sayıda hayvan barındıran yetiştirme yöntemlerine geçmiştir. Bu işletmeler ekonomik olarak daha ...
Bay laurel (Laurus nobilis L.) in Japanese quails feeding 2. Fatty acid content and oxidative stability of breast meat
(Bulgarian Journal of Agricultural Science,, 2013)
In this study, the antioxidant effect of dietary supplementation with bay laurel (Laurus nobilis L.) leaves (LN) to a conventional diet on fatty acid content and oxidatif stability of breast meat was studied. For that ...
Broylerlerde Değişik Yerleşim Sıklıkları ve Aydınlatma Periyotlarının Besi Performansı ve Kesim Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi
(Uluslar Arası Türk ve Akraba Toplulukları Zootekni Kongresi, 2012)
Bu çalışma, farklı aydınlatma programı ve yerleşim yoğunluğunun besi performansı, kesim ve karkas özellikleri üzerine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Denemede ticari bir kuluçkahaneden elde edilmiş, 480 adet bir ...
Doğal Katkı Maddesi Olarak Sepiyolitin Hayvan Beslemede Kullanımı
(I. Uluslararası Organik Tarım ve Biyoçeşitlilik Sempozyumu, Bayburt, 2017-09-29)
Bu çalışmanın amacı, düzenli endüstriyel koşullar altında sepiyolit kullanımının yumurta tavuğu yemleri için pelet kalitesi ve pelet üretim parametreleri üzerine etkisini belirlemektir. Denemede, kontrol ve deneme grubu ...