Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Yield and quality traits of some perennial forages as both sole crops and intercropping mixtures under irrigated conditions
(2014)
A field study was conducted to evaluate the yield and quality traits of sole lucerne (L), sole bromegrass (B), sole tall fescue (T), sole orchardgrass (O), sole ryegrass (R), and lucerne + bromegrass + tall fescue (L+B+T) ...
Kaba yem olarak kullanılan arpa ve buğday çesitlerinde ahır gübresi uygulamasının morfolojik, verim ve kalite üzelliklerine etkisi
(2008)
Bu arastırmada Kelkit kosullarında arpanın Kral (Hordeum vulgare L.) ve Bülbül-89 (Hordeum distichum L.) çesidi ile buğdayın Kıraç-66 (Triticum aestivum L.) çesidinin gübreli (2 ton/da ahır gübresi) ve gübresiz sartlarda ...
Türkiye’de Organik kaba yem üretiminin mevcut durumu
(2014)
Organik hayvansal üretim faaliyetlerinin en önemli gereksinimlerinden birisi organik kaba yem ihtiyacının karşılanmasıdır. Organik kaba yem ihtiyacının karşılanmasında, öncelikle organik çayır- meralar ve daha sonra da ...
Nutritive value of sunfower silages ensiled with corn or alfalfa at different rate
(2015)
Kısa gelişme süresine sahip, soğuğa ve kurağa dayanıklılığı iyi olan ayçiçeği (Helianthus annuus L. ), önemli bir alternatif silaj bitkisidir. Fakat ayçiçeğinin silaj kalitesi düşüktür. Ayçiçeği silajının kalitesini ...
Current Status of Forage Crops Cultivation and Strategies for the Future in Turkey: A Review
(Ankara Univ, Fac Agr, 2021)
Forage crops cultivation area in Turkey is 2.312 million ha in 2020. The rate of forage cultivation in the total agricultural area is 6.1%, and its rate in the field land is 12.3%. Lucerne, silage corn, oat, vetch, and ...