Yazar "Karaalp, Musa" için Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed listeleme
-
Bay Laurel (Laurus nobilis L.) in Japanese Quails Feeding 1. Performance and Egg Quality Parameters
Karaalp, Musa; Elmasta, Mahfuz; Genc, Nusret; Sezer, Metin; Yavuz, Musa; Ozkan, Mehmet (Medwell Online, 2011)The aim of this study was to evaluate the effect of supplemented bay laurel (Laurus nobilis L. leaves to a conventional diet of laying Japanese quail on the performance and some egg quality. A total number of 60 and 54 ... -
Bay laurel (Laurus nobilis L.) in Japanese quails feeding. 2. Fatty acid content and oxidative stability of breast meat
Karaalp, Musa; Genc, N. (2013)In this study, the antioxidant effect of dietary supplementation with bay laurel (Laurus nobilis L.) leaves (LN) to a conventional diet on fatty acid content and oxidatif stability of breast meat was studied. For that ... -
The effect of apple cider vinegar and mushroom stalk supplementation on laying hens
Karaalp, Musa; Aksakal, Vecihi; Sarikaya, Sevim Beyza Ozturk; Urusan, Hilal; Bayram, Bahri; Zulkadir, Ayhan (Agricultural Research Communication Centre, 2018)The aim of this trial was to study the effects of consuming water with apple cider vinegar (ACV) and feed including mushroom (Agaricus bisporus) stalk (MS) on performance and certain egg characteristics. The hens were ... -
The impact of dietary tarragon (Artemisia dracunculus) on serum apelin, brain-derived neurotrophic factor, cardiac troponin concentrations and histopathology of liver tissue in laying hens housed at different stocking densities
Bayraktar, Bulent; Tekce, Emre; Kaya, Hacer; Karaalp, Musa; Turunc, Eylul (Czech Academy Agricultural Sciences, 2020)Due to its association with several other stress factors (poultry house gases, inadequate ventilation, heat, cold and poor hygiene), the high stocking density is a major stress factor that adversely affects the health and ... -
Organik Olarak Üretilen Yumurtaların Bazı Besinsel ve Duyusal Özelliklerinin İyileştirilme Olanakları
Karaalp, Musa; Kaya, Hacer; Aksakal, Vecihi (2017)Organik olarak üretilen tavuk yumurtasının daha fazla besleyicilik ve duyusal özelliklere sahip olmasının yanı sıra sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, tüketicinin öncelikli beklentilerindendir. Araştırmalar, ... -
Yetiştirme Sistemleri ve Genotipin Piliç Eti Özelliklerine Etkileri
Kaya, Hacer; Karaalp, Musa (2019)Farklı yetiştirme sistemlerinde üretilen kanatlı etine tüketici ilgisinin giderek artması, piliç eti özelliklerinin daha detaylı incelenmesi ve karşılaştırılmasını gerekli kılmaktadır. Tüketicilerin bu ürünleri tercih ...