Yazar "Kalyas, Alperen" için Araştırma Çıktıları | TR-Dizin | WoS | Scopus | PubMed listeleme
-
Siyah üzüm çekirdeği tozunun yoğurtların bazı fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine etkisi
Kalyas, Alperen; Ürkek, Bayram (2020)Bu çalışmada, %0 kontrol numunesi ve farklı oranlarda (0, %0.5 ve %1) siyah üzüm çekirdeği tozu (ÜÇT) ilave edilen yoğurtların bazı kalite özellikleri incelenmiştir. pH değerleri depolama süresine bağlı olarak düşerken, ... -
Some additional fields in this record are shown in regional languages from the following databases
Urkek, Bayram; Kalyas, Alperen (INST TECNOLOGIA PARANA, 2022)Sunulan araştırmada yoğurt üretiminde beş farklı keten tohumu tozu (FSP) oranı (%0, %0,25, %0,50, %0,75 ve %1) kullanılmış ve örnekler buzdolabında (+4 derece) 28 gün boyunca saklanmıştır. C). Yoğurtların asitlik, pH, ... -
TİCARİ KEFİRLERİN BAZI KALİTE PARAMETRELERİNİN BELİRLENMESİ
Bu çalışmada, piyasada satışa sunulan 6 adet farklı ticari kefir örneği incelenmiştir. Kefir örneklerinin bazı fizikokimyasal (% kurumadde, % yağ, pH, % asitlik, % su bağlama kapasitesi), reolojik (viskozite, kıvam katsayısı, ...