dc.contributor.author | Kamber Taş, Songül Seda | |
dc.contributor.author | Taş, Sedat | |
dc.date.accessioned | 2019-12-27T07:54:35Z | |
dc.date.available | 2019-12-27T07:54:35Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.isbn | 978 – 605 – 2271 – 04 - 9 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/1959 | |
dc.description.abstract | Yemek ve kültür başlıklarının kesiştikleri noktada başlayan gastronomi kavramı; şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin turizm pazarlamalarında avantaj sağlayan yeni bir turizm alanının gelişmesine kaynak sağlamıştır. Sahip olduğu coğrafi, iklimsel ve kültürel çeşitliliklerin etkisiyle gelişen zengin Türk Mutfağı, her bölgesinde barındırdığı farklı gastronomik değerlerle bu açıdan büyük önem bir taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı; Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gastronomik değerlerini ortaya koyup bu değerlerinin sürdürülebilirliğine destek olarak gelecek nesillere aktarılabilmesinde rol oynamak ve destinasyonların yerel kimliklerini yansıtan mutfak kültürleriyle farklılık yaratarak bölgenin rekabet edilebilirliğini artırmaktır. Bu bağlamda araştırmanın konusunu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde öne çıkan gastronomik unsurların incelenmesi oluşturmaktadır. Bölgedeki iller bir bütün halinde değerlendirilerek bölgenin farklı lezzetler arayan gastronomi turistleri için daha cazip hale gelmesine yardımcı olacak önerilerde bulunulmuştur. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Gastronomi | en_US |
dc.subject | Gastronomi Turizmi | en_US |
dc.subject | Gastronomik Unsurlar | en_US |
dc.subject | Doğu Karadeniz Bölgesi. | en_US |
dc.title | DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ GASTRONOMİK UNSURLARININ GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ | en_US |
dc.type | presentation | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Bildiri | en_US |
dc.department | Fakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümü | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-4245-0515 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Kamber Taş, Songül Seda | |