Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKamber Taş, Songül Seda
dc.contributor.authorTaş, Sedat
dc.date.accessioned2019-12-27T07:54:35Z
dc.date.available2019-12-27T07:54:35Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.isbn978 – 605 – 2271 – 04 - 9
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/1959
dc.description.abstractYemek ve kültür başlıklarının kesiştikleri noktada başlayan gastronomi kavramı; şehirlerin, bölgelerin ve ülkelerin turizm pazarlamalarında avantaj sağlayan yeni bir turizm alanının gelişmesine kaynak sağlamıştır. Sahip olduğu coğrafi, iklimsel ve kültürel çeşitliliklerin etkisiyle gelişen zengin Türk Mutfağı, her bölgesinde barındırdığı farklı gastronomik değerlerle bu açıdan büyük önem bir taşımaktadır. Bu çalışmanın amacı; Doğu Karadeniz Bölgesi’nin gastronomik değerlerini ortaya koyup bu değerlerinin sürdürülebilirliğine destek olarak gelecek nesillere aktarılabilmesinde rol oynamak ve destinasyonların yerel kimliklerini yansıtan mutfak kültürleriyle farklılık yaratarak bölgenin rekabet edilebilirliğini artırmaktır. Bu bağlamda araştırmanın konusunu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde öne çıkan gastronomik unsurların incelenmesi oluşturmaktadır. Bölgedeki iller bir bütün halinde değerlendirilerek bölgenin farklı lezzetler arayan gastronomi turistleri için daha cazip hale gelmesine yardımcı olacak önerilerde bulunulmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectGastronomien_US
dc.subjectGastronomi Turizmien_US
dc.subjectGastronomik Unsurlaren_US
dc.subjectDoğu Karadeniz Bölgesi.en_US
dc.titleDOĞU KARADENİZ BÖLGESİ GASTRONOMİK UNSURLARININ GASTRONOMİ TURİZMİ AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİen_US
dc.typepresentationen_US
dc.relation.publicationcategoryBildirien_US
dc.departmentFakülteler, Turizm Fakültesi, Turizm İşletmeciliği Bölümüen_US
dc.authorid0000-0002-4245-0515en_US
dc.contributor.institutionauthorKamber Taş, Songül Seda


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster