dc.contributor.author | KARAHAN, SELİM | |
dc.contributor.author | KARADEMİR, ARİF | |
dc.contributor.author | ERTUĞRUL, MURAT HAN | |
dc.contributor.author | GÜVENDİ, ENGİN | |
dc.contributor.author | KAHYAOĞLU, NURAY | |
dc.date.accessioned | 2019-12-19T13:15:38Z | |
dc.date.available | 2019-12-19T13:15:38Z | |
dc.date.issued | 2019 | |
dc.identifier.citation | Kapsam:Uluslararası
İndeks türü:Tam metin bildiri | en_US |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/1843 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmada ofis kağıtlarının mürekkebinin giderilmesinde farlı enzim kullanılması ile elde edilen pH değerleri incelenmiştir. Bu amaçla ksilanaz, ß-gluktonaz amilaz ve selülaz enzimleri belirlenen dozlarda kullanılmıştır. Yapılan işlemde öncelikle baskılı ofis kağıtları üzerinde hamurlaştırılma yapılmış, sonrasında bu süspansiyona çalkantılı su banyosunda belirlenen süre ve sıcaklıklarda enzim muamelesi yapılmış, ardından ise tekrar bir hamurlaştırma, mürekkep giderme ve ultrasonik işlem uygulaması yapılmıştır. İşlem sonunda ise belirlenen her bir aşama aralığında pH ölçümleri yapılarak kaydedilmiştir. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | İMFES 2019 | en_US |
dc.rights | Attribution 3.0 United States | * |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ | * |
dc.subject | Enzimler | en_US |
dc.subject | Mürekkep giderme | en_US |
dc.subject | Ofis kâğıdı | en_US |
dc.subject | pH. | en_US |
dc.title | MÜREKKEP GİDERME İŞLEMİNİN PH ÜZERİNE ETKİLERİ | en_US |
dc.type | conferenceObject | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Uluslararası Yayın | en_US |
dc.department | [Belirlenecek] | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-2401-1260 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | [Belirlenecek] | |