Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKARAHAN, SELİM
dc.contributor.authorKARADEMİR, ARİF
dc.contributor.authorERTUĞRUL, MURAT HAN
dc.contributor.authorGÜVENDİ, ENGİN
dc.contributor.authorKAHYAOĞLU, NURAY
dc.date.accessioned2019-12-19T13:15:38Z
dc.date.available2019-12-19T13:15:38Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationKapsam:Uluslararası İndeks türü:Tam metin bildirien_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/1843
dc.description.abstractBu çalışmada ofis kağıtlarının mürekkebinin giderilmesinde farlı enzim kullanılması ile elde edilen pH değerleri incelenmiştir. Bu amaçla ksilanaz, ß-gluktonaz amilaz ve selülaz enzimleri belirlenen dozlarda kullanılmıştır. Yapılan işlemde öncelikle baskılı ofis kağıtları üzerinde hamurlaştırılma yapılmış, sonrasında bu süspansiyona çalkantılı su banyosunda belirlenen süre ve sıcaklıklarda enzim muamelesi yapılmış, ardından ise tekrar bir hamurlaştırma, mürekkep giderme ve ultrasonik işlem uygulaması yapılmıştır. İşlem sonunda ise belirlenen her bir aşama aralığında pH ölçümleri yapılarak kaydedilmiştir.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherİMFES 2019en_US
dc.rightsAttribution 3.0 United States*
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/*
dc.subjectEnzimleren_US
dc.subjectMürekkep gidermeen_US
dc.subjectOfis kâğıdıen_US
dc.subjectpH.en_US
dc.titleMÜREKKEP GİDERME İŞLEMİNİN PH ÜZERİNE ETKİLERİen_US
dc.typeconferenceObjecten_US
dc.relation.publicationcategoryUluslararası Yayınen_US
dc.department[Belirlenecek]en_US
dc.authorid0000-0002-2401-1260en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

Attribution 3.0 United States
Aksi belirtilmediği sürece bu öğenin lisansı: Attribution 3.0 United States