dc.contributor.author | Okan, Onur Tolga | |
dc.contributor.author | Varlıbaş, Hülya | |
dc.contributor.author | Öz, Mehmet | |
dc.contributor.author | Deniz, İlhan | |
dc.date.accessioned | 2019-12-13T13:22:39Z | |
dc.date.available | 2019-12-13T13:22:39Z | |
dc.date.issued | 2013 | |
dc.identifier.issn | 1303-2399 | |
dc.identifier.issn | 1309-4181 | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRRNE5qYzVPUT09 | |
dc.description.abstract | Doğu Karadeniz Bölgesi fiziksel ve farklı iklimsel özellikleri sebebiyle büyük bir genetik bitki çeşitliliğine sahiptir. Bu bitkiler, oksijen ve fotonların sebep olduğu oksidatif stresi önleyen potansiyel antioksidan kaynaklarıdır. Antioksidan bileşenlere ilgi son yıllarda artmıştır. Bunun sebebi, antioksidanlarca zengin gıdaların tüketme miktarı artırıldığında farklı dejeneretif hastalıklara yakalanma riskinin azaltılacağına inanılmasıdır. Bu çalışmada Doğu Karadeniz bölgesinde antioksidan kaynağı olarak kullanılabilecek ve ticareti yapılan 10 adet bitki seçilmiştir. Bu bitkilerin antioksidan aktiviteleri ile beraber potansiyel kullanım alanları incelenmiştir. Ayrıca antioksidan aktiviteye sebep olan bileşenler ile antioksidan tayin yöntemleri de tartışılmıştır. | en_US |
dc.description.abstract | Eastern Black Sea region has wide genetically plant diversity due to physical and different climatic characteristic. These plants, which are potential source of antioxidants, prevent the oxidative stres caused by oxygen and photons at the same time. Interest of antioxidant compound has been increased for last years. The reason of this, it is believed that an increased intake of food, which is rich in natural antioxidant, is associated with a lower risk of degenerative diseases. In this study, 10 plants, which are sources of antioxidant and marketable in Eastern Black Sea region, were chosen. Antioxidant activity and potentials use area of these plants were examined. Moreover, antioxidant compounds and determination of antioxidant activity methods were discussed. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi Dergisi | en_US |
dc.rights | Attribution 3.0 United States | * |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/us/ | * |
dc.subject | Antioksidant | en_US |
dc.subject | Doğu Karedeniz Bölgesi Florası | en_US |
dc.subject | Flavonoidler | en_US |
dc.subject | Odun Dışı Orman Ürünleri | en_US |
dc.title | Antioksidan analiz yöntemleri ve Doğu Karadeniz Bölgesinde antioksidan kaynağı olarak kullanılabilecek odun dışı bazı bitkisel ürünler | en_US |
dc.title.alternative | Antioxidant analysis methods and some non-wood forest plant products as sources of antioxidants in eastern black sea region | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.department | Meslek Yüksekokulları, Gümüşhane Meslek Yüksekokulu, Ormancılık Bölümü | en_US |
dc.identifier.volume | 13 | en_US |
dc.identifier.issue | 1 | en_US |
dc.identifier.startpage | 48 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | Öz, Mehmet | |
dc.identifier.endpage | 59 | en_US |