Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSirat, Abdulveli
dc.contributor.authorSezer, İsmail
dc.date.accessioned2019-12-09T11:42:51Z
dc.date.available2019-12-09T11:42:51Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationSirat, A., İ. Sezer, 2014. Samsun İlinde Arpa Üretim Potansiyeli. Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED), 4 (2):183-192, Temmuz, Gümüşhane.en_US
dc.identifier.issn2146-538X
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/1301
dc.description.abstractGıda ve yem sanayinin temel ham maddelerinden biri olan arpa, dünya ve ülkemiz tarımında önemli bir tahıl cinsidir. Dünyada beslenme sorunu her geçen gün hızla artmaktadır. Bu sorunun çözümü için birbirinden oldukça farklı görüşler ileri sürülmektedir. Üzerinde uzlaşılan en önemli çözüm noktası ise bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasıdır. Ülkemizde gıda ve hayvan yemi olarak tüketilen ve ekonomik açıdan en önemli ürünler arasında bulunan arpa, buğdaydan sonra ikinci sırada gelmektedir. Bu çalışma, Türkiye arpa üretiminde önemli bir yere sahip olan Samsun İlinin üretim potansiyelini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherGümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED)en_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectSamsunen_US
dc.subjectArpaen_US
dc.subjectÜretim Potansiyelien_US
dc.titleSamsun İlinde Arpa Üretim Potansiyelien_US
dc.title.alternativeThe Potential Of Barley Production In Samsun Provinceen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.authorid0000-0002-5193-7608en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster