dc.contributor.author | Sirat, Abdulveli | |
dc.contributor.author | Sezer, İsmail | |
dc.date.accessioned | 2019-12-09T11:42:51Z | |
dc.date.available | 2019-12-09T11:42:51Z | |
dc.date.issued | 2014 | |
dc.identifier.citation | Sirat, A., İ. Sezer, 2014. Samsun İlinde Arpa Üretim Potansiyeli. Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED), 4 (2):183-192, Temmuz, Gümüşhane. | en_US |
dc.identifier.issn | 2146-538X | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/1301 | |
dc.description.abstract | Gıda ve yem sanayinin temel ham maddelerinden biri olan arpa, dünya ve ülkemiz tarımında önemli bir tahıl cinsidir. Dünyada beslenme sorunu her geçen gün hızla artmaktadır. Bu sorunun çözümü için birbirinden oldukça farklı görüşler ileri sürülmektedir. Üzerinde uzlaşılan en önemli çözüm noktası ise bitkisel ve hayvansal üretimin artırılmasıdır. Ülkemizde gıda ve hayvan yemi olarak tüketilen ve ekonomik açıdan en önemli ürünler arasında bulunan arpa, buğdaydan sonra ikinci sırada gelmektedir. Bu çalışma, Türkiye arpa üretiminde önemli bir yere sahip olan Samsun İlinin üretim potansiyelini ortaya koymak amacıyla hazırlanmıştır. | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.publisher | Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED) | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | Samsun | en_US |
dc.subject | Arpa | en_US |
dc.subject | Üretim Potansiyeli | en_US |
dc.title | Samsun İlinde Arpa Üretim Potansiyeli | en_US |
dc.title.alternative | The Potential Of Barley Production In Samsun Province | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.department | Gümüşhane Üniversitesi | en_US |
dc.authorid | 0000-0002-5193-7608 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | [Belirlenecek] | |