Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSirat, Abdulveli
dc.date.accessioned2019-12-09T11:42:37Z
dc.date.available2019-12-09T11:42:37Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationSirat, A., 2016. Organik Tahıl Tarımı. Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tarım Bilimleri Dergisi (YYÜ TAR BİL DERG), 26 (3):455-474, Eylül, Van.en_US
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpFME9EZzFOUT09
dc.description.abstractOrganik tarım, doğadaki dengeyi koruyan, toprak verimliliğinde sürekliliği sağlayan, hastalık ve zararlıları kontrol altına alarak, doğadaki canlıların devamlılığını sağlayan, sağlıklı gıdalar üretmek amacıyla bitkisel ve hayvansal üretimin uygun ekolojilerde, kültürel tedbirler, biyolojik mücadele ve doğal gübreleme yolu ile gerçekleştirilmesini öneren, üretimde sadece miktar artışını değil, aynı zamanda ürün kalitesinin de yükseltilmesini amaçlayan alternatif bir üretim sistemini ifade etmektedir. Organik tahıl yetiştiriciliğinde amaç, uzun yıllar boyunca bilinçsiz toprak işleme uygulamaları, gereğinden fazla kullanılan sentetik kimyasal gübre ve bitki koruma ilaçları nedeniyle oluşan çevresel sorunların giderilmesini ve kirlenmemiş alanların korunmasını sağlamaktır. Bu amaç gerçekleştirilirken doğal kaynaklar ve enerji optimum kullanılır ve modern yetiştiriciliğin bir çok imkanından yararlanılır. Bu makalede, Türkiye'de organik yetiştiriciliği yapılan tahılların son durumları ve organik tahıl tarımında uyulması gereken yetiştiricilik teknikleri ile uygulanan bitki koruma önlemlerine değinilmiştir.en_US
dc.description.abstractOrganic farming preserves the balance in nature, providing continuity in soil fertility, taking control of pests and diseases, it ensures the continuity of the creatures in nature, in accordance with the ecology of plant and animal production in order to produce healthy foods, cultural measures, proposing performed with biological control and natural fertilization, not only product quantity increase, but also it represents an alternative production system aiming at increasing product quality. The aim of organic cereal farming is to eliminate the environmental problems by the insensible tillage practices for many years, excessive use of synthetic chemical fertilizers and pesticides and to protect uncontaminated areas. For this purpose, natural resources and energy are used optimum and it is utilised from the many possibilities of modern farming. In this article, in Turkey, it was mentioned last cases on organic cereal farming and growth techniques with the plant protection precautions.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectÇevre Mühendisliğien_US
dc.titleOrganik Tahıl Tarımıen_US
dc.title.alternativeOrganic Cereal Farmingen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.description.scopuspublicationid2-s2.0-85011835197en_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume26en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage455en_US
dc.contributor.institutionauthorSirat, Abdulveli
dc.identifier.endpage474en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster