Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSirat, A.
dc.date.accessioned2019-12-09T11:42:22Z
dc.date.available2019-12-09T11:42:22Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.citationSirat, A., 2014. Orta Karadeniz Bölgesi Koşullarına Uygun Maltlık ve Yemlik Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Belirlenmesi. Namık kemal Üniv., Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi (Jotaf), 11 (1): 9-17, Ocak, Tekirdağ.en_US
dc.identifier.issn1302-7050
dc.identifier.issn2146-5894
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpRM056TTRPQT09
dc.description.abstractBu araştırma, 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde arpa çeşidinin (2 sıralı; Balkan--96, $erifehanIm-98 ve Anadolu-98, sıralı; Meriç, Avcı-2002 ve Lord) bazı kalite özelliklerini (1000 tane ağırlığı, hektolitre ağırlığı, tane iriliği, ham protein oranı ve ekstrakt oranı) belirlemek için Samsun (Gelemen) ve Amasya (Gökhöyük) koşullarında, Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. İki yıl ve iki lokasyonda yürütülen bu araştırmaya göre, en yüksek 1000 tane ağırlığı Anadolu-98 (46.8 g) ve Balkan-96 (44.8 g); en yüksek hektolitre ağırlığı Şerifehanım-98 (69.0 kg), Anadolu-98 (68.0 kg) ve Balkan-96 (67.6 kg); en yüksek tane iriliği ile ekstrakt oranları Balkan--96 (% 90.1 ve 77.7), en yüksek ham protein oranı Lord (% 13.1), Meriç (% 13.0) ve Avcı-2002 (% 12.8) çeşitlerinden, en düşük protein oranı ise Balkan--96 (% 11.6)'dan elde edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThis research was carried out with aiming to determine some quality traits (thousand kernel weight, hectoliter weight, grain largeness ratios, crude protein content and extract content) of 6 barley varieties (twoArow; BalkanA96, ŞerifehanımA98, AnadoluA98 and sixArow; Meriç, AvcıA2002, Lord) ) in the growing seasons of 2008A2009 and 2009A 2010 in Samsun (Gelemen) and Amasya (Gökhöyük) locations according to randomized complete block design with four replicates. According to the research conducted in 2 locations for 2years; the highest results of thousand kernel weight were obtained from AnadoluA98 (46.8 g) and BalkanA96 (44.8 g) varieties. The highest grain largeness ratios and extract content were obtained from BalkanA96 (90.1 % and 77.7 % respectively) varietiey. The highest results of hectoliter weight were obtained from ŞerifehanımA98 (69.0 kg), AnadoluA98 (68.0 kg) and BalkanA96 (67.6 kg) varieties. In addition, the highest crude protein content was obtained from Lord (13.1 %), Meriç (13.0 %) and AvcıA 2002 (12.8 %) varieties. BalkanA96 showed the least crude protein content (11.6 %)en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofTekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectArpa (Hordeum vulgare L.)en_US
dc.subjectmalten_US
dc.subjectyemliken_US
dc.subjectkaliteen_US
dc.titleOrta Karadeniz Bölgesi Koşullarına Uygun Maltlık ve Yemlik Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of Malting and Forage Barley (Hordeum vulgare L.) Cultivars Suitable for Middle Black Sea Region Conditionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume11en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage9en_US
dc.contributor.institutionauthorSirat, A.
dc.identifier.endpage17en_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster