Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorSirat, Abdulveli
dc.contributor.authorSezer, İsmail
dc.date.accessioned2019-12-09T11:41:37Z
dc.date.available2019-12-09T11:41:37Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationSirat, A., İ. Sezer, 2009. Bafra Ovası Koşullarına Uygun Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Belirlenmesi. OMÜ. Anadolu Tarım Bilim Dergisi, 24 (3):167-173, Ekim, Samsun.en_US
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/1292
dc.description.abstractBu araştırma, Bafra Ovası koşullarına uygun arpa çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla, 2006-07 ve 2007-08 yıllarında, tesadüf blokları deneme deseninde dört tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Arpa çeşidi olarak iki sıralı, Aydanhanım, Zeynelağa, Bülbül 89, Konevi-98, Angora, Karatay 94 ve altı sıralı, Avcı-2002, Vamıkhoca 98, Akhisar 98, Epona, Çetin 2000, Erginel 90 kullanılmıştır. İncelenen bütün tarımsal özellikler yönünden çeşitler arasında önemli farklar bulunmuştur. Çeşitlerin bitki boyu 79.9-88.9 cm, m2’deki başak sayısı 394.6-547.5 adet, başaktaki tane sayısı 21.0-49.0 adet, 1000 tane ağırlığı 41.2-51.3 g, tane verimi 295.4-335.5 kg/da, hektolitre ağırlığı 62.6-68.4 kg, ham protein oranı ise %10.9-13.1 arasında değişmiştir. En yüksek tane verimi ve en yüksek 1000 tane ağırlığına Aydanhanım ve Zeynelağa çeşitleri sırasıyla (335.5 kg/da ve 51.3 g; 334.4 kg/da ve 47.7 g), en yüksek ham protein oranına ise Epona çeşidi (% 13.1) sahip olmuştur.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherOMÜ. Anadolu Tarım Bilim Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectArpaen_US
dc.subjectçeşiten_US
dc.subjectadaptasyonen_US
dc.subjectverim ve kaliteen_US
dc.titleBAFRA OVASI KOŞULLARINA UYGUN ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİTLERİNİN BELİRLENMESİen_US
dc.title.alternativeDETERMINATION OF SUITABLE BARLEY (Hordeum vulgare L.) CULTIVARS FOR BAFRA PLAINen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümüen_US
dc.authorid0000-0002-5193-7608en_US
dc.contributor.institutionauthorSirat, Abdulveli


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster