Konu "Food safety" için listeleme
Toplam kayıt 7, listelenen: 1-7
-
Effect of far infrared heating process on surface decontamination and quality attributes of whole yellow and white onions
(Elsevier Sci Ltd, 2021)This study aimed to develop an effective decontamination process for whole yellow and white onions with maintained quality attributes. For this purpose, a far infrared radiation (FIR) process was evaluated to determine its ... -
Farklı pişirme yöntemlerinin Akçaabat köftesinde polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) oluşumuna etkisi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Et ve diğer yiyecekleri ızgarada yanacak şekilde yüksek sıcaklıklarda pişirme yiyeceklerde polisiklik aromatik hidrokarbon (PAH) oluşumuna sebep olur. Akçaabat köftesi Trabzon ilinde coğrafi işaret almış önemli bir gıda ... -
Gümüşhane'de üretilen pestil ve köme esaslı (muska pestil, rulo pestil, fındıklı çokopestil, pikolalı köme, hindistan cevizli çokopestil, ballı sarma) gıdaların fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite özelliklerinin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Gümüşhane pestil ve kömesi yıllardan beri ev ölçeğinde üretilip tüketilen eşe dosta ikram edilen besleyici özelliği yüksek geleneksel bir gıdadır. Son 15-20 yılda gelişen teknoloji ile birlikte büyük işletmelerde fabrikasyon ... -
İnternet üzerinden satışa sunulan el yapımı kabuklu kuruyemiş ezmelerininin HPLC-FLD dedektörü kullanılarak aflatoksin düzeylerinin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2020)İnsanlarda ve hayvanlarda kanserojenik etki ve daha birçok sağlık sorununa neden olan Aflatoksinlerin; Türk Gıda Kodeksi Bulaşanlar Yönetmeliğinde kabuklu yemişler ve bunları içeren ürünlerde bulunabilecek Aflatoksin B1 ... -
Microwave decontamination process for hummus: A computational study with experimental validation
(Elsevier Ltd, 2022)There has been an increasing demand for healthy snacks, and hummus is preferred as a plant-based product its rich protein content. Its increased consumption, on the other hand, has raised food safety issues with linkages ... -
Mikrodalga plazma–atomik emisyon spektrometri (MP–AES) ile gıdalarda mineral element ve ağır metal analizleri için metot validasyonu ve ölçüm belirsizliği hesaplamaları
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Metot validasyonu, bir metodun veya ölçüm prosedürünün belirlenen amaçlara uygunluğunun objektif olarak test edilerek yazılı delillerle kanıtlanmasıdır. Ölçüm belirsizliği ise analiz sonucu ile beraber raporlanan ölçüm ... -
Piyasada satılan tahin ve tahin helvası örneklerinde yağ asitleri kompozisyonunun GC/FID-MS ile eş zamanlı tayini ve kemometrik yaklaşımlarla tağşişin belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Tahin, susamın kavrulduktan sonra kabuklarının çıkarılıp öğütülmesiyle elde edilen yarı akışkan, kıvamlı ve besin değeri bakımından zengin bir üründür. Tahin helvası, batı ülkelerinde Türk balı veya Türk tatlısı olarak ...