Kurum Yazarı "Çalık, İsmail" İçin Listeleme
-
2. International Sustainable Turism Congress 20-22 September 2018
Taş, Sedat; Çalık, İsmail; Evren, Savaş; Düzgün, Ertuğrul; Polat, Eray; Taş, Sedat; Çalık, İsmail; Evren, Savaş; Düzgün, Ertuğrul; Polat, Eray (Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Bu kitap , 2. International Sustainable Tourism Congress / 2. Uluslararası Sürdürülebilir Turizm Kongresi kapsamında yayınlanmıştır. -
Analysis of Sustainable Tourism Performances of Eastern Black Sea Region Provinces
Çalık, İsmail; Batman, Orhan (2020)The research aims to determine the sustainable tourism indicators specific to the Eastern Black Sea Region of Turkey and to make inferences about the tourism performance of the region under the light of pre-determined ... -
The effect of environmentally-friendly practices on hotel customers: The case of Trabzon, Turkey
Çalık, İsmail (GOBIERNO CANARIAS, 2022)The goal of this study is to find out how green product quality, green hotel image, green customer satisfaction, and green customer loyalty are interconnected. Customers staying in green hotels in Trabzon make up the ... -
Gümüşhane'de sürdürülebilir turizm
Gümüşhane Üniversitesi (Gümüşhane Üniversitesi, 2019-12-10)Sürdürülebilir turizm kavramının tanımlanmasıyla birlikte destinasyonlarda planlanan turizm faaliyetlerinin iteliği ve tahribata neden olup olmadığı tartışılmaktadır. Ekonomik açıdan yerel ekonomi odaklı, sosyo-kültürel ... -
Gümüşhane’de Yayla Turizmi (Sürdürülebilir Turizm Bakış Açısıyla)
Çalık, İsmail; Düzgün, Ertuğrul; Ödemiş, Murat; Düzgün, Ayşegül (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Gümüşhane ili yayla turizmi potansiyeli ile Doğu Karadeniz Bölgesi'nin öne çıkan illeri arasındadır. Geçmişten günümüze yaylacılık geleneğinin kısmen de olsa sürdürüldüğü bölgede, doğal çekiciliklerin ve kültürel birikimin, ... -
Helal Konseptli Otel Yöneticilerinin Helal Otelcilik Farkındalıkları Üzerine Nitel Bir Araştırma
Çalık, İsmail; Pekerşen, Yeliz (2020)Bu araştırmanın amacı; helal turizm konseptinde hizmet veren otel işletmelerinin; helal otel kriterleri, helal otel sertifikası ve dini hassasiyete sahip misafirlerin istekleri gibi konularda farkındalık düzeylerinin tespit ... -
Plateau Cuisine Culture as a Cultural Heritage: The Case of Gümüşhane
Çalık, İsmail; Taş, Sedat; Pir, Rıfat; Kaya, Fazıl; Zeybek, Halil İbrahim; Akyürek, Suat (Milli Folklor Dergisi, 2024)The large area of the mountainous and rugged areas in Türkiye have enabled the development of plateau activities and plateau culture. Plateaus, which are traditionally used for animal husbandry in Türkiye, have a characteristic ... -
Thoughts of City Hotels as regards Outsourcing Strategies
Çalık, İsmail; Batman, Orhan; Kıngır, Sait (Turizm & Araştırma Dergisi, 2013-07)Abstract Depending on the speed of increasing competition, the desire of covering costumers’ demands and expectations, hence providing pleasure, has led businesses to use some management strategies in their activities. ... -
TURİZM İŞLETMELERİNDE DİĞER MALİYETLERİN KONTROLÜ
Çalık, İsmail; Ödemiş, Murat (Detay Yayıncılık, 2016)[Abstract Not Available]