Bölüm "Meslek Yüksekokulları, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümü" için listeleme
Toplam kayıt 30, listelenen: 1-20
-
Antioxidant Activity, Physiochemical and Sensory Characteristics of Ice Cream Incorporated with Sloe Berry (Prunus spinosa L.)
(De Gruyter, 2019)The aim of this study was to determine the influence of sloe berry (SB) addition at different ratios on the physical, chemical, antioxidant, colour and sensory properties and mineral contents of ice creams. The increment ... -
Antioxidant capacity and rheological, textural properties of ice cream produced from camel's milk with blueberry
(WILEY, 2022)Blueberry was added to ice cream samples produced from camel's milk at different concentrations. The physicochemical, rheological, and sensory properties, total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity of samples ... -
Antioxidant capacity and rheological, textural properties of ice cream produced from camel's milk with blueberry
(John Wiley and Sons Inc, 2022)Blueberry was added to ice cream samples produced from camel's milk at different concentrations. The physicochemical, rheological, and sensory properties, total phenolic content (TPC), and antioxidant capacity of samples ... -
Application of GIS Model in Physical Land Evaluation Suitability for Rice Cultivation
(2010)The objective of this study was to establish spatial model in land evaluation for rice cultivation using GIS in Bafra Plain found in the Kızılırmak Delta and located in the central Black Sea region of Turkey. The study ... -
The aroma profile of butter produceusing different starter cultures
(Hrvatska Mljekarska Udruga, 2024)Reaxys Chemistry database information SciVal Topics Abstract The aroma of fermented dairy products is greatly influenced by starter cultures and by the lactic acid bacteria strains that are used as starter cultures. ... -
Assessment of the antioxidant and ACE-inhibitory activities and some quality characteristics of Kaşar cheese produced by probiotic Lactobacillus acidophilus
(Elsevier Ltd, June 2024)In this study, four types of Kaşar cheese were produced using raw milk (C), starter culture (Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus) (S), starter culture + probiotic Lactobacillus acidophilus ... -
Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Pilot Süt Fabrikasına Gelen Çiğ Sütlerin Kalitesinin Belirlenmesi
(2021)Bu araştırmada insan sağlığının korunması ve kaliteli ürünlerin elde edilebilmesine yönelik bir durum tespiti çalışması yapılmıştır. Bu amaçla, Atatürk Üniversitesi Süt Fabrikasına gelen çiğ süt örneklerinden farklı ... -
BAFRA OVASI KOŞULLARINA UYGUN ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİTLERİNİN BELİRLENMESİ
(OMÜ. Anadolu Tarım Bilim Dergisi, 2009)Bu araştırma, Bafra Ovası koşullarına uygun arpa çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla, 2006-07 ve 2007-08 yıllarında, tesadüf blokları deneme deseninde dört tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Arpa çeşidi olarak iki sıralı, ... -
BAFRA OVASINDA ANA ÜRÜN OLARAK YETİŞTİRİLEBİLECEK MISIR ÇEŞİTLERİNİN (Zea mays L. indentata) BELİRLENMESİ ÜZERİNE ARAŞTIRMA
(Türkiye VII. Tarla Bitkileri Kongresi, 2007)Bu araştırma, Bafra Ovasında ana ürün olarak yetiştirilebilecek melez mısır çeşitlerinde verim ve verim öğelerini belirlemek amacıyla 2004 ve 2005 yetiştirme sezonlarında 2 yıl süreyle yürütülmüştür. Araştırmada, 25 adet ... -
Bafra Ovasında Yetiştirilen Bazı İki Sıralı Arpa (Hordeum vulgare conv. distichon) Çeşitlerinin Verim, Verim Öğeleri ile Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
(2017)Bu araştırma, 2007-2008 ve 2008-2009 yetiştirme dönemlerinde, Bafra Ovası ekolojik koşullarında tesadüf blokları deneme desenine göre 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada, 12 adet iki sıralı arpa çeşidi ... -
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dısı Uygulamalarda Kullanımı
(2018)Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin β-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ... -
Bakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dışı Uygulamalarda Kullanımı
(2018)Selüloz D-glukopiranoz birimlerinin ?-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel ... -
BAZI ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİTLERİNDE GENOTİP x ÇEVRE İNTERAKSİYONLARI VE STABİLİTELERİNİN BELİRLENMESİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA
(OMÜ., Anadolu Tarım Bilim Dergisi, 2011-10)Bu çalışma, arpada verim ve verime etki eden karakterlerin genotip x çevre interaksiyonlarını belirlemek için, 2007-2008 yetiştirme döneminde Gelemen ve Bafra, 2008-2009 yetiştirme döneminde ise Gelemen, Bafra, Gökhöyük, ... -
Bazı İki Sıralı Arpa (Hordeum vulgare conv. distichon) Çeşitlerinin Verim ve Verim Unsurları ile Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Bir Araştırma
(2016)Bu araştırma, 2008-2009 yetiştirme döneminde 12 adet iki sıralı arpa çeşidi (Fahrettinbey, Cumhuriyet50, Özdemir-05, Kalaycı-97, Çıldır-02, İnce-04, Efes-98, Erciyes, Çumra-2001, Sladoran, Tarm-92 ve Tokak157/35) ile ... -
Bazı Kışlık Arpa (Hordeum vulgare L.) Çeşitlerinin Genotip x Çevre İnteraksyonları ve Stabilitelerinin Belirlenmesi
(Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2012-07)Bu araştırma, 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde 6 arpa çeşidi (2 sıralı; Balkan-96, Şerifehanım-98 ve Anadolu-98 ile 6 sıralı; Meriç, Avcı-2002 ve Lord) ile Samsun (Gelemen) ve Amasya (Gökhöyük) lokasyonlarında ... -
CHİA (Salvia hispanica L.) İLAVESİNİN DONDURMANIN FİZİKOKİMYASAL VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ
(2021)Bu çalışmada, %5, %10, %15 ve %20 oranlarında Chia tohumu (Salvia hispanica L.) ilave edilerek üretilen dondurma örneklerinin fizikokimyasal ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Araştırma sonucunda, dondurma örneklerinin ... -
Comparison of some characteristics of homemade, local and national brands yoghurts
(OVIDIUS UNIV PRESS, 2023)In the study, some physicochemical, viscosity, rheological properties, benzoic and sorbic acid contents of a total of 96 yoghurt samples (consisting of homemade, local and national) collected from different provinces of ... -
Determination of Elemental Contents and Microbiological and Chemical Properties of Çökelek Cheeses Consumed in Turkey
(SPRINGER NATURE, 2022)The cokelek samples what 30 different were collected from randomly local bazaars to investigate heavy metal contaminant and mineral levels and some physicochemical and microbiological properties of samples. While the Pb ... -
Determination of Yield, Yield Components, and some Quality Parameters of Bread Wheat (hexaploid) Cultivars with Different Origin in Arid Agricultural Conditions
(SPRINGER, 2022)There is need to breed wheat cultivars that are important in human nutrition with high seed yields and improved quality in terms of consumption. This study was conducted at Gumushane-Siran (Turkey) during the 2016-2017 and ... -
Effect of blueberry addition on antioxidant activity, textural, microbiological and physicochemical properties of strained yoghurt
(ACAD BRASILEIRA DE CIENCIAS, 2022)In this research, the microbiological, physicochemical, rheological, textural, sensory properties and antioxidant activity of blueberry pulp added (0, 4%, 8% and 12%) strained yoghurt samples were investigated during a 28 ...