Yazar "Kaya, Şemsettin" için listeleme
-
Mor buğday unundan derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağının araştırılması
Kaya, Şemsettin (Gümüşhane Üniversitesi, 2021)Bu çalışma, yüksek besin değerlerine sahip olan mor buğday unundan (MBU) derin yağda kızartılmış alternatif cips üretim olanağını araştırmak için yapılmıştır. Bu kapsamda mor buğday unu ve ekmeklik buğday unundan, yanıt ... -
PRODUCTION OF DEEP-FRIED WHEAT CHIPS USING PURPLE WHEAT FLOUR: PHYSICOCHEMICAL, TEXTURAL, SENSORY PROPERTIES AND OPTIMIZATION
Kaya, Şemsettin; Yuksel, Ferhat (North University of Baia Mare, 2024)The aim of this study was to develop alternative and healthy deep-fried chips by fortifying wheat chips with purple wheat flour (PWF). The effect of process variables (PWF content: 0-100%, frying temp. and time: 170-190 ...