Yazar "Hezer, Fatma" için listeleme
-
Farklı oranlarda semizotu ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerine etkisi
Hezer, Fatma (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Bu çalışmada farklı oranlarda semizotu ilavesinin dondurmanın fiziksel, kimyasal, antioksidan ve duyusal özelliklerine etkisi incelenmiştir. Bu amaçla kontrol (semizotu içermeyen) ve 3 farklı oranda (% 5, % 10 ve % 15) ... -
Technological and nutritional aspects of fresh purslane (Portulaca oleracea L.) in ice cream production
Hezer, Fatma; Gündoğdu, Engin (Czech Academy of Agricultural Sciences, 2025)Purslane (Portulaca oleracea L.) is rich in ω-3 fatty acids, antioxidants, and minerals, and has notable neuroprotective, anti-inflammatory, antimicrobial, antidiabetic, antioxidant, anticancer, and antihypertensive ...