Yazar "Hayta, Mehmet" için listeleme
-
Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
Ertop, Müge Hendek; Etgü, Hakiye; Hayta, Mehmet (2012)Fırıncılık ürünleri pazarında dondurulmuş hamur kullanımı ve dondurulmuş ürünlere olan talep tüm dünyada giderek artmaktadır. Tüketici ihtiyaç ve eğilimleri zaman içinde değişiklikler gösterse de, fırıncılık ürünleri satın ... -
EKŞİ HAMUR FERMANTASYONUNUN EKMEĞİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE BİYOYARARLANIMI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Ertop, Müge Hendek; Hayta, Mehmet (2016)Ekşi hamur çok uzun yıllardır ekmek üretiminde kullanılmakta olup, ekmeğin kalitesini ve raf ömrünüolumlu yönde etkileyen geleneksel bir üründür. Un, su ve ortamdan gelen mikroorganizmaların etkisiylehamurun doğal fermantasyona ... -
Production of deep-fried corn chips using stale bread powder: Effect of frying time, temperature and concentration
Yuksel, Ferhat; Karaman, Safa; Gurbuz, Melek; Hayta, Mehmet; Yalcin, Hasan; Dogan, Mahmut; Kayacier, Ahmed (Elsevier Science Bv, 2017)In this study, utilization of stale bread powder was evaluated to produce low fat snack food formulation and for this purpose, corn chips were manufactured using stale bread at different concentrations. Response surface ...