Yazar "Ertop, Müge Hendek" için listeleme
-
Dondurulmuş ekmek hamuru ve son ürün kalitesinin iyileştirilmesinde formül bileşenlerinin etkileri
Ertop, Müge Hendek; Etgü, Hakiye; Hayta, Mehmet (2012)Fırıncılık ürünleri pazarında dondurulmuş hamur kullanımı ve dondurulmuş ürünlere olan talep tüm dünyada giderek artmaktadır. Tüketici ihtiyaç ve eğilimleri zaman içinde değişiklikler gösterse de, fırıncılık ürünleri satın ... -
THE EFFECT OF MILK POWDER ADDITION ON THE PROPERTIES OF BREAD QUALITY AND FUNCTIONALITY
Functional foods have a potential impact on human health beyond basic nutrition. It also helps to reduce the risk of disease. In recent years, studies to increase the nutritional value of bread are gaining importance ... -
EKŞİ HAMUR FERMANTASYONUNUN EKMEĞİN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE BİYOYARARLANIMI ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Ertop, Müge Hendek; Hayta, Mehmet (2016)Ekşi hamur çok uzun yıllardır ekmek üretiminde kullanılmakta olup, ekmeğin kalitesini ve raf ömrünüolumlu yönde etkileyen geleneksel bir üründür. Un, su ve ortamdan gelen mikroorganizmaların etkisiylehamurun doğal fermantasyona ... -
ENHANCEMENT OF BIOAVAILABLE MICRONUTRIENTS AND REDUCTION OF ANTINUTRIENTS IN FOODS WITH SOME PROCESSES
Ertop, Müge Hendek; Bektaş, Müberra (2018)The most of plant foods, nuts and cereals contain antinutrient compounds. They reduce to mineral bioavailability and protein absorption of foods thanks to their chelating properties. They causes to micronutrient malnutrition ... -
Farklı proses koşullarının bazı tahıl ve baklagillerdeki fitik asit düzeyi ve biyoyararlanım üzerindeki etkilerinin araştırılması
Bektaş, Müberra (Gümüşhane Üniversitesi, 2018)Yüksek kül, protein ve karbonhidrat içeriğine sahip olan ve günlük diyetin yaklaşık % 70'ini oluşturan tahıl ve baklagiller, fitik asit başta olmak üzere çeşitli antinutrient (beslenme karşıtı) bileşikleri yapılarında doğal ... -
Gıda Endüstrisi Yan Ürünleri Kullanımıyla Cips Üretimine Yeni Bir Yaklaşım: Zenginleştirilmiş Gluten Cipsi
Değişen yaşam koşullarıyla birlikte kişilerin hızlı ve hazır yemek tüketimi çerez tip gıdalara yönelimi de beraberinde getirmiştir. Cips türü ürünler, çerez tip gıdalar içerisinde en büyük paya sahip olup, sektörün en ... -
TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN KULLANIMI İLE EKMEĞİN FENOLİK MADDE İÇERİĞİNİN ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
Son yıllarda, tüketicilerin fonksiyonel gıdalara ilgisi artmaktadır. Bunun temel nedeni, fonksiyonel gıdaların içerdikleri fenolik bileşikler ve doğal antioksidanlarla insan sağlığı üzerine olumlu etkilerinin bulunmasıdır. ... -
Toz nohut mayası kullanımının yüzey yanıt metoduyla optimizasyonu ve ekmek kalite nitelikleri üzerindeki etkilerinin araştırılması
Coşkun, Yunus (Gümüşhane Üniversitesi, 2017)Bu çalışmanın amacı nohut mayasını toz formda üretmek, instant aktif kuru maya ile birlikte ekmek formülasyonundaki miktarını optimize etmek, bazı kalite parametrelerini değerlendirerek ekmek üretimindeki kullanım olanaklarını ...