Yazar "Durmaz, Aysun" için listeleme
-
Deep fried wheat chips added with potato peel flour-Effect on quality parameters
Durmaz, Aysun; Yuksel, Ferhat (Codon Publications, 2021)The aim of this study was to investigate some physicochemical, bioactive, nutritional, and sensory properties of wheat chips enriched with potato peel flour (PPF) at six different concentrations (0, 2, 4, 6, 8, and 10% ... -
Evaluation of By-Products of Potato Peel as Food Additive
Durmaz, Aysun; Yuksel, Ferhat (Bentham Science Publishers, 2022)The potato plant is an important food source produced all over the world and it provides a significant portion of daily energy intake in nourishment. In addition, a significant rate of vitamins, fibre, mineral matters, ... -
Evsel atık patates kabuğunun derin yağda kızartılmış buğday cipsinde değerlendirilmesi
Durmaz, Aysun (Gümüşhane Üniversitesi, 2019)Bu çalışma, patates kabuğunun derin yağda kızartılmış buğday cipsinde kullanılabilirliğini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Bunun için piyasadan melody çeşitlerine ait patates (Solanum tuberosum L.) alınıp elde soyulmuştur. ... -
Farklı Sıcaklık ve Sürelerde Ön Kurutma İşlemine Tabi Tutulduktan Sonra Kızartılmış Glütensiz Cipslerin Yağ Absorplama Kapasitelerinin ve Bazı Fizikokimyasal İçerikleri ile Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Yüksel, Ferhat; Yavuz, Büşra; Durmaz, Aysun (2019)Bu çalışmanın amacı, glütensiz cips ürününün derin yağda kızartılmadan önce farklı sıcaklık ve sürelerde ön kurutmaya tabii tutularak nem ve yağ absorplama kapasitesinin araştırılmasıdır. Ayrıca cipsin bazı fizikokimyasal ...