Yazar "Akyürek, Suat" için listeleme
-
Gastro Turistlerin Deneyimleri: Gastronomi Turları Kapsamında Nitel Bir Araştırma
Akyürek, Suat; Kutukız, Doğan (2020)Bu çalışmanın amacı, gastronomi turlarına katılan gastro turistlerin deneyim bileşenlerini tespit etmektir. Böylelikle, gastro turistlerin deneyimlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak, destinasyon pazarlamacılarına ve ... -
Gastronomic festival tours in Turkey: Motivations and expectations of tourists
Akyürek, Suat (IGI Global, 2023)The demand for gastronomy tourism has been increasing in recent years, and gastronomy tours and festivals are marketed as an important gastronomic product in meeting this demand. However, research on the motivation and ... -
Gümüşhane İlinin Agro-Turizm Potansiyelinin Değerlendirilmesi
Akyürek, Suat; Karabulut, Besim (2017)Günümüzde giderek önemi artan ve alternatif turizm çeşitlerinden biri olan agro-turizm, tarım ve turizmin bir araya gelmesi ile ortaya çıkmıştır. Agro-turizm, yoğun şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyen bireylerin genellikle ... -
Güvenli Turizm Sertifikalı İşletmelerin Profilleri ve Sertifikaya Sahip Konaklama İşletmelerine Yönelik Çevrimiçi Misafir Yorumlarının Değerlendirilmesi
Türkmendağ, Tuba; Erdem, Barış; Akyürek, Suat (2021)Bu araştırmada, Türkiye’de güvenli turizm sertifikasına sahip işletmelerin profillerinin ortaya çıkarılması ve güvenli turizm sertifikalı konaklama işletmelerine yönelik olarak misafirlerin çevrimiçi yorumlarının incelenmesi ... -
INVESTIGATION OF SIMILARITIES AND DIFFERENCES OF TURKISH AND SPANISH CUISINE CULTURES
Akyürek, Suat (2018)Eating-drinking is a biological need as well as consist of material elements satisfying the needs of societies and individuals. Eating- drinking habit which is an indispensable element of the culture, assumes many functions ... -
Metaverse in tourism education: A mixed method on vision, challenges and extended technology acceptance model
Akyürek, Suat; Genç, Gökhan; Çalık, İsmail; Şengel, Ümit (Elsevier B.V., November 2)The metaverse, an emerging educational frontier, presents boundless opportunities and distinct challenges for educators and students alike. This study delves into these aspects within the context of tourism education, ... -
Plateau Cuisine Culture as a Cultural Heritage: The Case of Gümüşhane
Çalık, İsmail; Taş, Sedat; Pir, Rıfat; Kaya, Fazıl; Zeybek, Halil İbrahim; Akyürek, Suat (Milli Folklor Dergisi, 2024)The large area of the mountainous and rugged areas in Türkiye have enabled the development of plateau activities and plateau culture. Plateaus, which are traditionally used for animal husbandry in Türkiye, have a characteristic ... -
Reflections on visitors' experiences of the beekeeping museum: an analysis of the guestbook notes
Akyurek, Suat (VARNA UNIV MANAGEMENT-VUM, 2022)The number of alternative tourism types that appeal to niche markets is increasing daily in response to the changing demands and expectations of tourists. Apitourism, which is a blend of nature and culture, has attracted ... -
Review of Online Comments of Tourists Who Stayed In Halal Concept Hotels.
AKDU, Uğur; Akyürek, Suat; Akdu, Serap (Global Review of Research in Tourism, Hospitality and Leisure Management (GRRTHLM), 2019)[Abstract Not Available] -
Turizm Eğitimi Alan Orta öğretim Düzeyindeki Öğrencilerin Mutfak Departmanına Yönelik Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Bir Araştırma
Kutukız, Doğan; Akyürek, Suat (2018)Yiyecek içecek sektörü günümüzde büyük bir istihdam kaynağı oluşturmaktadır. Özellikle turizmde gelir yönünden, istihdam yönünden ve müşteri memnuniyeti yönünden yeme –içmenin payı düşünüldüğünde bu alanda eğitimli iş ... -
Yeni Bir Mutfak Akımı: Yaşayan Mutfaklar
Erdem, Barış; Akyürek, Suat (2017)İşletme dünyasında yaşanan rekabet örgütleri her geçen yıl yenilik arayışına itmektedir. Bu bağlamda günümüzde örgütlerin rekabetçi kalabilmelerinin rakiplerden farklı ürün/hizmet sunabilme yeteneklerine bağlı olduğu öne ...