Yazar "Çağlar, Sümeyye" için listeleme
-
In vitro glycemic index, acrylamide content, and some physicochemical and sensorial properties of special dried bread (Peksimet) enriched with einkorn wheat (Tiriticum monococcum L.) flour
Yuksel, Ferhat; Çağlar, Sümeyye (Springer, 2024)In the present study, einkorn wheat flour (Tiriticum monococcum L.) was incorporated into a special dried bread (peksimet) formulation produced from sourdough breads at different concentrations (0–10–20–30–40 and 50 g 100 ... -
KETEN TOHUMU İLE ZENGİNLEŞTİRİLMİŞ ERİŞTELERİN FİZİKOKİMYASAL, DUYUSAL, PİŞME ÖZELLİKLERİ VE YAĞ ASİDİ KOMPOZİSYONUN BELİRLENMESİ
Bu çalışmanın amacı farklı konsantrasyonlarda keten tohumu ile zenginleştirilmiş geleneksel ev tipi eriştelerin yağ asidi bileşiminin yanında bazı fizikokimyasal, pişme ve duyusal karakteristiklerini araştırmaktır. ... -
Siyez (Triticum monococcum L.) ununun ekşi mayalı ekmekten üretilmiş peksimette kullanımı
Çağlar, Sümeyye (Gümüşhane Üniversitesi, 2020)Bu çalışma, besleyicilik özellikleri yüksek olan siyez ununun ekşi maya ile üretilen ekmeklerden elde edilen peksimet ürünlerinde kullanılabilirliğini araştırmak amacıyla yapılmıştır. Siyez unu, peksimet üretiminde 0, 10, ...