Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüzel, Melih
dc.contributor.authorAkpınar, Özlem
dc.date.accessioned2019-12-16T13:48:35Z
dc.date.available2019-12-16T13:48:35Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/1696
dc.description.abstractSelüloz D-glukopiranoz birimlerinin β-1,4 glikozidik bağlarla bağlanmasıyla oluşan lineer ve dünyada en yaygın olarak bulunan polimerdir. Selüloz, bitkilerin yanında bazı bakteriler tarafından da üretilmektedir. Bakteriyel selüloz olarak adlandırılan bu tip selülozlar gıda, ilaç, biyoteknoloji, biyomedikal, kozmetik, kağıt ve elektronik alanlarında kullanımı giderek artmaktadır. Saf olarak elde edilmesi, elastik, ağsı yapıda, yüksek kristalizasyon derecesi, yüzey alanı, su tutma kapasitesine ve gerilme direncine, daha ince ve gözenekli bir yapıya sahip olması gibi bitkisel selüloza kıyasla pek çok üstün özellikleri bulunmaktadır. Bu derleme bakteriyel selülozun üretimini, üretiminde kullanılan yöntemleri, üretilen polimerin özelliklerini ve gıda ve gıda dışı uygulamalarda kullanımını kapsamaktadır.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subject[No Keywords]en_US
dc.titleBakteriyel Selülozların Üretimi ve Özellikleri ile Gıda ve Gıda Dısı Uygulamalarda Kullanımıen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentMeslek Yüksekokulları, Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu, Gıda İşleme Bölümüen_US
dc.contributor.institutionauthorGüzel, Melih


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster