Gelişmiş Arama

Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYolcu, Halil
dc.contributor.authorOkcu, Melih
dc.contributor.authorTan, Mustafa
dc.date.accessioned2021-11-09T20:04:39Z
dc.date.available2021-11-09T20:04:39Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRZeE1UZzVPUT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12440/5223
dc.description.abstractOrganik hayvansal üretim faaliyetlerinin en önemli gereksinimlerinden birisi organik kaba yem ihtiyacının karşılanmasıdır. Organik kaba yem ihtiyacının karşılanmasında, öncelikle organik çayır- meralar ve daha sonra da organik yem bitkileri üretim alanları büyük önem arz etmektedir. Nitekim dünyada organik kaba yem üretim alanlarının % 93’ünü organik çayır-mera alanları oluştururken, % 7’sini ise organik yem bitkileri üretim alanları oluşturmaktadır. Ülkemizde 2012 yılı itibari ile organik mera bulunmaz iken, yaklaşık 22 ilimizde organik çayır varlığı tespit edilmiştir. Çayır otu dahil olmak üzere, 359 259 ton toplam organik kaba yem üretim miktarımız (315 053 ton organik yem bitkileri üretimi ve 44 206 ton organik çayır otu üretimi) organik hayvansal üretimimizin kaba yem ihtiyacını rahatlıkla karşılayabilmektedir. Ülkemizde, organik kaba yem üretimindeki başlıca sorunlar; bazı organik kaba yem üretim alanlarının organik hayvancılığın yapıldığı illerden uzak olması, organik yemlerin en ucuz kaynaklarından olan organik meraların bulunmaması ve organik kaba yem üretimi konusunda yapılan bilimsel çalışmaların pratiğe aktarılamamasıdır.en_US
dc.description.abstractOne of the most important requirements for organic livestock production activities is to meet organic roughage. In meeting organic roughage requirement, organic meadow-rangelands at first and then organic forage crops production areas have great importance. While 93% of the world organic roughage production area is made of organic meadow-rangeland areas, 7% of this area is consist of organic forage crop production areas. In our country by the year 2012, while organic rangeland is not available, there is organic meadow in 22 provinces. Productions of 359 259 ton organic roughage (315 053 ton organic forage crops production and 44 206 ton organic meadow production) can easily meet the requirement of organic animal production in Turkey. The main problems in production of organic roughage in our country are that production areas of organic roughage are located away from the province of organic livestock; lack of rangelands being one of the cheapest sources of organic roughage; and scientific studies about production of organic roughage cannot be put into practice.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.relation.ispartofYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.subjectÇevre Bilimlerien_US
dc.subjectÇevre Mühendisliğien_US
dc.titleTürkiye’de Organik kaba yem üretiminin mevcut durumuen_US
dc.title.alternativeCurrent situation of Organic roughage production in Turkeyen_US
dc.typearticleen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US
dc.departmentGümüşhane Üniversitesien_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage201en_US
dc.contributor.institutionauthor[Belirlenecek]
dc.identifier.endpage209en_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster