dc.contributor.author | Tekce, Emre | |
dc.contributor.author | Gül, Mehmet | |
dc.date.accessioned | 2021-11-09T20:04:12Z | |
dc.date.available | 2021-11-09T20:04:12Z | |
dc.date.issued | 2016 | |
dc.identifier.issn | 2146-538X | |
dc.identifier.issn | 2146-538X | |
dc.identifier.uri | https://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpZd09EY3pNdz09 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/20.500.12440/5008 | |
dc.description.abstract | Hayvan beslemede broiler büyütme faktörü ve gastro intestinal sistemdeki patojen mikroorganizmaların kontrol altında tutmak için antibiyotik kullanılmaktaydı. Ancak antibiyotiklerin 2006 yılında yasaklanmasından sonra aynı etkiyi gösterecek alternatif ürünler aranmaya başlanmıştır. Bu ürünlerin başında da insan sağlığına herhangi bir yan etkisi olmayan, elde edilen hayvansal ürünlerde kalıntı bırakmayan ve bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesini engellemek için bitki ekstraklı doğal ürünler kullanılmaya başlanmıştır. Bu derlemede bitkisel ekstrakların genel özellikleri ve broiler beslemedeki kullanım alanları üzerinde durulmuştur | en_US |
dc.description.abstract | Antibiotics were used in animal feeding in order to keep under control the broiler growth factor and pathogen microorganisms in gastrointestinal system. However, alternative products that can show the same effect have been sought after the prohibition of antibiotics in 2006. As one of such primary alternative products, people started to use herbal extracts which do not have any side effect on human health, leave no residue on animal products and are preferred to prevent bacteria from developing resistance to antibiotics. This review focuses on general characteristics of herbal extracts and their areas of use in broiler feeding | en_US |
dc.language.iso | tur | en_US |
dc.relation.ispartof | Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi | en_US |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | en_US |
dc.subject | [No Keywords] | en_US |
dc.title | Esansiyel Yağların Broiler Beslemedeki Kullanım Alanları | en_US |
dc.title.alternative | Usege of Essential Fatty Acids in Broiler Feeds Area | en_US |
dc.type | article | en_US |
dc.relation.publicationcategory | Makale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanı | en_US |
dc.department | Gümüşhane Üniversitesi | en_US |
dc.identifier.volume | 6 | en_US |
dc.identifier.issue | 2 | en_US |
dc.identifier.startpage | 74 | en_US |
dc.contributor.institutionauthor | [Belirlenecek] | |
dc.identifier.endpage | 88 | en_US |