Başlık için Veterinerlik Bölümü Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 19, listelenen: 10-19
-
Organik Olarak Açık Ahırda Yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca Danaların Performans Özellikleri
(Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2011-10-04)Araştırma, organik olarak açık ahırda yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca danalarının besi performans özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, 19 baş İsveç Kırmızısı ve 20 baş Siyah Alaca danası ... -
Organik Olarak Üretilen Yumurtaların Bazı Besinsel ve Duyusal Özelliklerinin İyileştirilme Olanakları
(2017)Organik olarak üretilen tavuk yumurtasının daha fazla besleyicilik ve duyusal özelliklere sahip olmasının yanı sıra sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, tüketicinin öncelikli beklentilerindendir. Araştırmalar, ... -
Organik Tarım Ve Hayvancılıkta Kayıt Tutma, Kayıt Formları, Organik Sistem Planlaması (Osp) Ve Birliklerin Yeniden Yapılandırılması - Sertifikasyon Uygulamaları Ders Kitabı
(Gündüz Ofset Matbaacılık, 2017-04-04)[Abstract Not Available] -
Plasticity in behavior of Turkish malting barley cultivars under semi-arid and continental climatic conditions
(Parlar Scientific Publications, 2020)This study aimed to select stable cultivars in terms of desired agronomic or quality criteria from among 15 two rowed barley cultivars that may remain stable in varying year conditions during 2014-2015 and 2015-2016. ... -
Response of Japanese quails (Coturnix coturnix japonica) to dietary inclusion of Moringa oleifera essential oil under heat stress condition
(Taylor & Francis Ltd, 2020)The present study was aimed at investigating the effects of the dietary use of different doses of Moringa oleifera essential oil (MOEO) on performance parameters, internal organ weights and meat quality in Japanese quails ... -
Some Nutrient Contents and Sensory Properties of Organic Broiler Chicken Meat
(1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 2018-04-27)Consumer interest in alternative poultry products gradually increases. Reasons for consumers preference for these products is mainly due to their sensitivity to habits, product characteristics, animal welfare and environmental ... -
Yetiştirme Sistemleri ve Genotipin Piliç Eti Özelliklerine Etkileri
(2019)Farklı yetiştirme sistemlerinde üretilen kanatlı etine tüketici ilgisinin giderek artması, piliç eti özelliklerinin daha detaylı incelenmesi ve karşılaştırılmasını gerekli kılmaktadır. Tüketicilerin bu ürünleri tercih ... -
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Orthoborik Asit) İlavesinin Serum Lipid ve Protein Profili Üzerine Etkisi
(2020)Yumurtacı tavuk rasyonlarına Bor ilavesinin serum parametreleri üzerine etkisini tespit etmek amacıyla yürütülen çalışmada, 62 haftalık 288 adet Lohman yumurtacı ticari hibrit tavuklar bazal yem 0 (B0), 50 (B50), 75 (B75) ... -
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Ortoborik Asit) İlavesinin Performans ve Bazı Serum Parametreleri Üzerine Etkileri
(2019)Yumurtacı tavuk rasyonlarına farklı seviyelerde Bor (B) ilavesinin performans ve bazı önemli kan serum parametreleri üzerine etkisini tespit etmek amacıyla yürütülen çalışmada, 62 haftalık, 288 adet Lohman yumurtacı ticari ... -
Yumurtlamanın Son Dönemindeki Yumurtacı Tavukların Rasyonlarına Bor (Ortoborik Asit) İlavesinin Yumurta Kabuk Kalitesi ve Tibia Biyomekaniği Parametreleri ile Serum, Kabuk ve Tibia Mineral Konsantrasyonları Üzerine Etkisi
(Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2018-04-25)Yumurtacı tavuk rasyonlarına farklı seviyelerde Bor (B) ilavesinin yumurta kabuk kalitesi ve tibia biyomekaniği parametreleri ile serum, kabuk ve tibia mineral konsantrasyonları üzerine etkilerini belirlemek amacıyla ...