Başlık için Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Koleksiyonu listeleme
Toplam kayıt 11, listelenen: 7-11
-
Production and Characterization of Bacterial Cellulose from CitrusPeels
(2019)Cellulose is the most common polymer in the world, formed by β-1,4 linked glucopyranose units. In this study, citrus peels (lemon, mandarin, orange and grapefruit) were used for the production of bacterial cellulose (BC). ... -
Süt Serum Proteinleri ve Türevlerinin Biyolojik ve Fizyolojik Aktiviteleri
(2010)Süt proteinlerine, kalp-damar rahatsızlıkları, tip II diyabet ve obezite gibi beslenmeye bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkların görülme riskinin azaltılmasında veya önlenmesinde potansiyel fonksiyonel gıda bileşenleri ... -
Turunçgil Kabuklarından Elde Edilen Pektinlerin Karakterizasyonu ve Karsılastırılması
(2017)Pektin, gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir polisakkarittir. Farklı metilasyon derecelerine sahip D galakturonik asit moleküllerinin α(1,4) glikozidik bağlarla birbirlerine bağlanmasıyla oluşan lineer bir ... -
Turunçgil Kabuklarının Biyoaktif Bilesenleri ve Antioksidan Aktivitelerinin Belirlenmesi
(2017)Bioactive compounds present in fruits and vegetables are receiving increased because they may help the protect humans against some diseases. These chemicals can reduce the free radicals damage caused to the cells, as ... -
Valorisation of fruit by-products: Production characterization of pectins from fruit peels
(Elsevier, 2019)The aim of the study is to determine the physical, chemical, structural and thermal properties of the pectins obtained from melon rinds, kiwifruit and pomeganate peels and compared with the pectins obtained from apple and ...