Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Organik tarım uygulamaları hayvansal gıda üretimini nicelik ve niteliksel olarak nasıl etkiler
(Türkiye V. Organik Tarım Sempozyumu Bildiriler kitabı, 2013)
Organik ürünlere olan ilgi giderek artmaktadÕr. Bunun nedenleri olarak; entansif tarÕmÕn çevreye, insan ve hayvan sa÷lÕ÷Õna verdi÷i zararlÕetkilerinin giderilmesi ve yüksek kalitede gÕdalarÕn elde edilmesi oldu÷u düúünülebilir. ...
Tavukçuluk kaynaklı amonyak ve sera gazı emisyonlarının düşürülmesi
(2012)
Gelişmiş ülkelerdeki ticari hayvancılık işletmeleri, hayvansal ürünlere artan talebi karşılamak üzere birim alanda daha fazla sayıda hayvan barındıran yetiştirme yöntemlerine geçmiştir. Bu işletmeler ekonomik olarak daha ...
Broylerlerde Değişik Yerleşim Sıklıkları ve Aydınlatma Periyotlarının Besi Performansı ve Kesim Karkas Özellikleri Üzerine Etkisi
(Uluslar Arası Türk ve Akraba Toplulukları Zootekni Kongresi, 2012)
Bu çalışma, farklı aydınlatma programı ve yerleşim yoğunluğunun besi performansı, kesim ve karkas özellikleri üzerine etkisini incelemek amacıyla yapılmıştır. Denemede ticari bir kuluçkahaneden elde edilmiş, 480 adet bir ...