Kurum Yazarı "[Belirlenecek]" Şiran Mustafa Beyaz Meslek Yüksekokulu İçin Listeleme
-
Comparison of stability statistics for yield in barley (Hordeum vulgare L.)
Mut, Zeki; Gülümser, Ali; Sirat, Abdulveli (African Journal of Biotechnology, 2010-03-15)Analysis of multienvironment trials (METs) of crops for cultivar evaluation and recommendation is an important issue in plant breeding research. Evaluating both stability of performance and high yield is essential in MET ... -
THE EFFETS OF BORON (ORTHOBORIC ACID) SUPPLEMENTATION ON MEAT PROTEIN AND LIPID PROFILES OF LAYING HENS
KAYNAR, ÖZGÜR; ARSLAN, HACER; MACİT, MUHLİS; YENİCE, GÜLER (Proceedings of the INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON ANIMAL SCIENCE (ISAS) 2016, Belgrade, Serbia, 2016-11-25)Boron is a metalloid element from Group IIIA of the periodic table. The principal uses for boron compounds include industrial purposes. It is believed to be boron an essential nutrient and influences the concentrations or ... -
Gümüşhane Ekolojik Koşullarında Bazı Altı Sıralı Arpa Çeşitlerinin Tane Kalite Özellikleri ve Besin Değerlerinin Belirlenmesi
Sirat, Abdulveli; Bahar, Bilge (2020)Bu araştırma,2012-2013 ve 2013-2014 yetiştirme dönemlerinde 11 farklı altı sıralı arpa çeşidinin (Erginel-90, Meriç, Kıral-97, Çetin-2000, Avcı-2002, Martı, Vamıkhoca-98, Akhisar-98, Lord, Epona ve Olgun) bazı tane kalite ... -
Importance of DDGS in Ruminant Nutrition
ÇIVRACI, SADIK; KAYA, HACER; SAKİNE, YALÇIN (1st International Agricultural Science Congress 2018 VAN, 2018-05-12)Increasing population and developing technology increase the energy demand of the world. Risk of exhaustion of existing energy sources and the harmfull effects of fossil fuels on the environment bring into prominence ... -
Improvement Possibilities of Some Nutritional and Sensory Properties of Organically Produced Laying Hen Eggs
KARAALP, MUSA; KAYA, HACER; AKSAKAL, VECİHİ (1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium 27-29 September 2017 Bayburt, 2017-09-29)[Abstract Not Available] -
Improving of cheese yield by using some functional food additives and ingredients
GÜRMERIÇ, HÜSEYIN ENDER; DOĞAN, MAHMUT (ISNFF-TÜBİTAK MAM, 2014-10-15)[Abstract Not Available] -
Kefir: Bileşimi, üretimi, probiyotik ve terapötik özellikleri
Ürkek, Bayram; Erkaya, Tuba; Şengül, Mustafa (Akademik Gıda, 2012)[Abstract Not Available] -
Kivi İlaveli Dondurmaların Bazı Fizikokimyasal, Reolojik ve Duyusal Özelliklerinin Belirlenmesi
Bu çalışmada farklı oranlarda (%4, %8, %12, %16 ve %20) kivi meyvesi ilave edilerek üretilen dondurmaların bazı fiziksel, kimyasal, reolojik ve duyusal özellikleri araştırılmıştır. Kivi oranının artması ile dondurma ... -
Kızılırmak Deltasında Organik Çeltik Tarımı
Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail; Akay, Hasan (Gümüşhane Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2012)Kızılırmak Deltasında doğal hayatın ve ekolojik dengenin korunması ve sürdürülebilirliği, pestisit kirliliğine neden olan mevcut çeltik üretim sistemine alternatif olabilecek organik tarım sistemlerinin geliştirilmesi ile ... -
Organik Olarak Açık Ahırda Yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca Danaların Performans Özellikleri
MACİT, MUHLİS; ARSLAN, HACER (Atatürk Üniversitesi Veteriner Bilimleri Dergisi, 2011-10-04)Araştırma, organik olarak açık ahırda yetiştirilen İsveç Kırmızısı ve Siyah Alaca danalarının besi performans özelliklerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Araştırmada, 19 baş İsveç Kırmızısı ve 20 baş Siyah Alaca danası ... -
Organik Olarak Üretilen Yumurtaların Bazı Besinsel ve Duyusal Özelliklerinin İyileştirilme Olanakları
Karaalp, Musa; Kaya, Hacer; Aksakal, Vecihi (2017)Organik olarak üretilen tavuk yumurtasının daha fazla besleyicilik ve duyusal özelliklere sahip olmasının yanı sıra sağlığa zararlı herhangi bir madde içermemesi, tüketicinin öncelikli beklentilerindendir. Araştırmalar, ... -
Osmancık Şartlarında Yetiştirilen Bazı Çeltik Çeşitlerinin Verim Performanslarının Belirlenmesi
Bu araştırma, ülkemizde tescilli 12 çeltik çeşidinin (Osmancık 97, Neğiş, Aromatik-1, Beşer, 7721, Halilbey,Gönen, Karadeniz, Kızılırmak, Koral, Durağan ve Şumnu) Osmancık ilçesi şartlarında verim performanslarınınve kalite ... -
Plasticity in behavior of Turkish malting barley cultivars under semi-arid and continental climatic conditions
This study aimed to select stable cultivars in terms of desired agronomic or quality criteria from among 15 two rowed barley cultivars that may remain stable in varying year conditions during 2014-2015 and 2015-2016. ... -
Samsun ekolojik koşullarında bazı iki sıralı arpa (Hordeum vulgare conv. distichon) çeşitlerinin verim, verim unsurları ile bazı kalite özelliklerinin incelenmesi
Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail (2017)Bu çalışmada, bölgeye uyumlarını belirlemek amacıyla 12 arpa çeşidinin (Fahrettinbey, Cumhuriyet-50, Özdemir-05, Kalaycı-97, Çıldır-02, İnce-04, Efes-98, Erciyes, Çumra-2001, Sladoran, Tarm-92 ve Tokak-157/35) verim ve ... -
Samsun ekolojik koşullarında bazı iki ve altı sıralı arpa (hordeum vulgare l.) Genotiplerinin verim ve verim unsurları ile kalite özelliklerinin belirlenmesi
Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail (2013)Bu araştırma, 2008–2010 yılları arasında, 12 arpa (Hordeum vulgare L.) genotipinin verim, verim unsurları ve bazı kalite özelliklerinin belirlenmesi amacıyla, Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü deneme arazilerinde ... -
SAMSUN EKOLOJİK KOŞULLARINA UYGUN ARPA (Hordeum vulgare L.)
Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail (OMÜ. Ziraat Fakültesi Dergisi, 2005)Bu araştırma, Samsun ekolojik koşullarına uygun arpa çeşitlerinin belirlenmesi amacıyla, 2001-02 ve 2002-03 yılları arasında, Bafra ve Kurupelit’te tesadüf blokları deneme deseninde 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. ... -
Samsun İlinde Arpa Üretim Potansiyeli
Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail (Gümüşhane Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi (GÜFBED), 2014)Gıda ve yem sanayinin temel ham maddelerinden biri olan arpa, dünya ve ülkemiz tarımında önemli bir tahıl cinsidir. Dünyada beslenme sorunu her geçen gün hızla artmaktadır. Bu sorunun çözümü için birbirinden oldukça farklı ... -
SAMSUN KOŞULLARINDA BAZI ARPA (Hordeum vulgare L.) ÇEŞİTLERİNİN VERİM VE VERİM UNSURLARININ BELİRLENMESİ
Sirat, Abdulveli; sezer, İsmail (Türkiye 10. Tarla Bitkileri Kongresi,, 2013)Bu araştırma 2008-2009 ve 2009-2010 yetiştirme döneminde Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü arazisinde 6 arpa çeşidi ile Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre 4 tekrarlamalı olarak yürütülmüştür. Araştırmada arpa ... -
Samsun Koşullarında Bazı İki Sıralı Arpa (Hordeum vulgare conv.distichon) Genotiplerinde Tane Verimi ile Başlıca Tarımsal Özelliklerin Belirlenmesi ve Stabilite Analizi
Mut, Zeki; Sirat, Abdulveli; Sezer, İsmail (Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Tarım Bilimleri Dergisi (YYÜ TAR BİL DERG), 2014)Bu araştırmada, Samsun koşullarında 19 iki sıralı arpa genotipinin tane verimi, başlıca tarımsal özellikleri ve verim stabilitesi incelenmiştir. Denemeler tesadüf blokları deneme desenine göre 3 tekrarlamalı olarak 2002-2005 ... -
Some Nutrient Contents and Sensory Properties of Organic Broiler Chicken Meat
KAYA, HACER; KARAALP, MUSA (1st International GAP Agriculture and Livestock Congress, 2018-04-27)Consumer interest in alternative poultry products gradually increases. Reasons for consumers preference for these products is mainly due to their sensitivity to habits, product characteristics, animal welfare and environmental ...